26 Kasım 2016 14:10

Evin Sanat Galerisi 20 yılını sergiliyor

Evin Sanat Galerisi 20 yılını “20. Yıl Karması” ile kutluyor.

Paylaş

Evin Sanat Galerisi 20. yıl kutlamalarını 26. ARTIST 2016 Sanat Fuarı ile sürdürdü. Kendi mekanında 20 Aralık 2016 ya kadar sürecek olan “20. Yıl Karması” ile  özel bir seçki sergiliyor.

Türk resim sanatının büyük ustası Nuri İyem ile seramik sanatında özgün bir yere sahip olan Nasip İyem, figür resminin yaşayan en önemli yorumcusu kabul edilen Neş’e Erdok, heykel sanatına yarım asra yakındır emek veren Rahmi Aksungur’un yapıtları bu seçkide yer alıyor.

20 yıl gibi uzun bir süredir Evin Sanat Galerisi ile birlikteliğini sürdüren Temür Köran, güncel politik konuları irdeleyen Hakan Gürsoytrak, güçlü peyzaj ve portreleriyle Cansen Ercan, bellek üzerine çalışmalarıyla Zulal de Evin Sanat Galerisinin orta kuşak sanatçıları.

Her kuşaktan sanatçı ile çalışmayı ilke edinen Evin Sanat Galerisinin, genç sanatçıları Emin Turan, Hakan Cingöz, Setenay Alpsoy, Aylin Zaptçıoğlu ise ilk kişisel sergilerinden beri galerinin desteklediği, temsil ettiği sanatçılar.

Evin Sanat Galerisi 20. yılında ilk defa bir fotoğraf sanatçısına yer veriyor. Uluslararası platformda önemli bir yere sahip olan Fotoğraf Sanatçısı Murat Germen’in eserleri de bu seçkide izlenebilecek.

1996 yılının nisan ayında açtığı ilk sergisinden beri, figüratif sanatın usta ve genç sanatçılarını temsil eden Evin Sanat Galerisi ilkelerinden ödün vermeden daha uzun yıllar sanatçılara desteğini sürdürmeyi ve sanatsever dostlarına nitelikli sergiler sunmayı hedeflemektedir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Beyoğlu esnafı mekan kapatmaları protesto etti

SONRAKİ HABER

Bütçe komisyonunda İşçi, çifçi, emekli hiç dert edilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...