26 Kasım 2016 13:50

Akın Atalay: Bu oyun çökmüştür

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden mesaj gönderdi.

Paylaş

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Silivri Cezaevinden mesaj gönderdi. “Bu oyun çökmüştür” diyen Atalay, operasyonun amacının “Cumhuriyet’i uslu çocuklara teslim etmek” olduğunu belirtti. Atalay, “Başaramadılar, başaramayacaklar da” dedi.

Cumhuriyet operasyonu kapsamında Almanya’dan kendi isteği ile yurda döndükten sonra kaçma şüphesi iddiasıyla tutuklanan Akın Atalay, Silivri Cezaevinden, görüşe giden CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Selina Doğan ve Mevlüt Dudu aracılığıyla mesaj gönderdi.

Haklarındaki suçlamalara ve sorulan sorulara ilişkin değerlendirmeler yapan Atalay mesajında,”Bizim soruşturma sürecimize bir bütün olarak bakıldığında yani soruşturmanın amirine, figüranlarına ve aktörlerine, yapılan suçlamaya ve sorulan sorulara baktığımızda söylenecek en hafif cevap, ‘Ne içtiniz siz?’ Artık herkes bu operasyonun asıl amacının Cumhuriyet gazetesini ya tamamen susturmak ya da uslu çocuk olacak iş birlikçilere teslim etmek olduğunu anladı, gördü” ifadelerini kullandı.

ÇOK YAKINDA ARANIZDA OLACAĞIZ

Cumhuriyet’in gazetecilik yapmaya devam edeceğini söyleyen Atalay mesajında, “Kim olursa olsun, kendini ne kadar güçlü hissederse hissetsin bu gazeteye boyun eğdiremez. Biliyoruz ki bu oyun çökmüştür. Çok yakında bizler de aranıza katılacak ve hep beraber gazetemizi daha iyiye ve ileriye taşıyacağız. Cumhuriyet gazetesinin demokratik, laik, özgürlükçü bir Türkiye toplumunun inşasında gerekeni yapacağından kuşku olmasın” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kısırkaya Hayvan Barınağıyla ilgili belediyeyle görüştüler

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe’nin gözü Sosa'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa