26 Kasım 2016 13:43

Kısırkaya Hayvan Barınağıyla ilgili belediyeyle görüştüler

Hayvan Hakları izleme Komitesi, Sarıyer Belediyesi ile yaptığı görüşmede Kısırkaya barınağındaki çözüm bekleyen sorunların giderilmesini talep etti.

Paylaş

Alicem AYDIN
İstanbul

Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM), Sarıyer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü ile görüştü. HAKİM, görüşmede Sarıyer Belediyesi’ne ait olan Kısırkaya’daki geçici bakımevinin şartlarında iyileşme olduğunu belirterek çözülmesi gereken sorunların en kısa zamanda çözülmesini talep etti.

Sarıyer Belediyesi’ne ait olan Kısırkaya’daki geçici bakımevi ziyaret eden HAKİM Koordinatörü Burak Özgüner ve HAKİM Raportörü Elif Narin, Sarıyer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hülya Cebeci ile görüştü.

HAKİM, Sarıyer Belediyesi’nin mevzuat ve işleyiş bakımından oldukça yavaş işlemekte olduğunu belirtilerek bu yavaş işleyişin sokak hayvanlarına mağduriyet yarattığını vurguladı. HAKİM, Sarıyer Belediyesinin Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’ndeki gelişmelerin ve usulsüz köpek toplamaların takipçisi olduğunu bildirdi.

Cebeci ile görüşülen bir diğer konu ise bakımevine gönüllü katılım oldu. HAKİM bazı gönüllülere, sadece küpeleme/işaretleme/mikroçipleme sırasında haber verildiğini, hayvanların toplatılması ve geri bırakılması konusunda gönüllülere haber verilmediğini belirtti. Bakımevi koşullarında bazı iyileşmeler da olduğunu ifade eden HAKİM, hayvanların temiz su ve mamaya erişim sorunları ortadan kalktığını, bakımevinde fotoğraf çekimi yasağının kaldırıldığını ve ziyaret saatlerinin de esnetildiğini belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Trump'tan tek cümlelik Castro mesajı

SONRAKİ HABER

Akın Atalay: Bu oyun çökmüştür

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...