26 Kasım 2016 13:36

Balıkesir Cezaevi'nde işkence iddiası

Balıkesir Cezaevi'ne gönderilen 15 tutuklunun çıplak aramaya karşı çıktıkları için işkenceye maruz kaldıkları iddia edildi.

Paylaş

Kırıkkale'den Balıkesir’e gönderilen 15 tutuklunun çıplak aramaya karşı çıktıkları için işkenceye maruz kaldığı ve o günden bu yana kendilerinden haber alınamadığı iddia edildi. 

Balıkesir Burhaniye T Tipi Kapalı Cezaevinde tutukluların, gardiyanların çıplak arama ve fiziki işkencesine maruz kaldığı iddia edildi. Ailesine, cezaevinde olan bitenleri haftalık telefon görüşmesinde anlatan 10 yıllık tutuklu Xemgin Durak (36) Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevinden 14 arkadaşıyla birlikte gönderildiği Burhaniye’de gardiyanların çıplak arama dayatmasını kabul etmedikleri için işkence gördüklerini söyledi. 

‘ADALET BAKANI SORUMLU’

DİHABER’in haberine göre, Durak ailesi Xemgin Durak’tan bilgi alamadıkları için İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesine hukuki destek talebiyle başvuruda bulundu. Durumdan çok kaygılı olduklarını söyleyen ağabey Abdulsamet Durak, “Kardeşim 10 yıldır çeşitli hapishanelere sürgün edilerek sağlıksız koşullarda cezaevinde kalıyor. Şu an maruz kalmış olduğu şiddet sonrası ne durumda olduğunu bilmiyoruz. İşkence edildiğini duyduğumuz 15 tutsağa bir şey olursa sorumlusu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dır” dedi. 
Tutuklulara yönelik kötü muamele ve hak ihlallerinin dayanılmaz noktaya geldiğine dikkat çeken Durak, “Eğer bir hükümet adaletli bir sisteme sahip olduğunu söylediği halde bir değil 15 mahkumun ailesine haber vermeden sürgün ediyorsa ve mahkumlar işkenceye maruz kalıyorsa, o sistemde barbarlık had safhaya gelmiştir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yön Radyo yeniden uydu yayında

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu'dan AB'ye: 80 milyonu cezalandırmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...