26 Kasım 2016 13:07

Federal Mogul’da işçiler kazandı

Metal direnişi sonrası işten atılan Federal Mogul işçileri, açtıkları işe iade davasını kazandı.

Paylaş

Metal direnişi sonrası işten atılan Federal Mogul işçileri, açtıkları işe iade davasını kazandı.

Metal direnişinde Federal Mogul işçileri, Türk Metal’den istifa ederek Birleşik Metal-İş’e üye olmuştu. Sonrasında Federal Mogul yönetimi, istifa eden işçileri işten atmış, bunun üzerine işçiler işe iade davası açmıştı.

Yerel mahkeme, işçilerin işe iadesine karar vermiş fakat sendikal tazminat talebi yönünden davalı işyerindeki sendikal faaliyetlerin sendikalar arasındaki rekabetten kaynaklandığına ve işverenin, işçilerin sendika seçme özgürlüğüne herhangi bir müdahalede bulunmadığına’ karar vermişti. Taraflar kararı temyize göndermişti.

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Federal Mogul’dan atılan işçilerin iş akdinin sendikal nedenle feshedildiğine ve işçilerin sendikal tazminat hakkını kazandığına karar verdi.

Davayı kazanan işçilerden biri, “Biz hakkımız olanı aldık, en başından beri bunun için çabaladık. Keşke daha fazlasını başarsaydık. Şimdi sıra içerideki arkadaşlarımızda, sözleşme dönemi yaklaşıyor; sözleşmede taleplerinin yer alması için ellerinden geleni yapsınlar. Hakları olanı alana kadar mücadele etmekten asla ve asla vazgeçmesinler. Bizlerin bu kazanımı, içerdeki arkadaşlarımız için de bir umut olmalı” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Hatice Kamer Şirvan'da gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Şemdinli'deki çatışmada 1 asker yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...