26 Kasım 2016 12:34

Gazeteci Hatice Kamer Şirvan'da gözaltına alındı

BBC Türkçe Haber Servisi Muhabiri Hatice Kamer, maden faciasına dair haber yapmak için geldiği Siirt'in Şirvan ilçesinde gözaltına alındı.

Paylaş

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi ve BBC Türkçe Haber Servisi Muhabiri Hatice Kamer, bakır madendeki şev kaymasıyla ilgili haber yapmak için geldiği Siirt'in Şirvan ilçesinde gözaltına alındı.

Hatice Kamer, polis kontrol noktasından geçtiği sırada, kimlik kontrolü yapıldıktan sonra gözaltına alındı. Gazeteci Kamer'in gözaltı gerekçesi ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Emniyete götürülen Kamer ile ilgili işlemler sürüyor.

BBC TÜRKÇE'DEN AÇIKLAMA

BBC Türkçe Editörü Murat Nişancıoğlu, Hatice Kamer'in BBC Türkçe'nin çok değerli bir muhabiri olduğunu belirterek, Kamer'in Şirvan'da madenci yakınlarıyla mülakat yapmak üzere görevlendirildiğini söyledi. Nişancıoğlu, Kamer'in en kısa sürede serbest bırakılmasını beklediklerini vurguladı.

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde, Ciner Grubu'na ait Park Elektrik'in maden sahasında yaşanan şev kayması sonucu 16 işçi enkaz altında kalmıştı. 10 işçinin cansız bedenine ulaşılırken bölgede aramalar sürüyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dışişleri Bakanlığı'ndan Fidel Castro mesajı

SONRAKİ HABER

Federal Mogul’da işçiler kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...