26 Kasım 2016 11:06

TV10 için eylem: 'Ülke basınsız bırakıldı'

OHAL KHK'siyle kapatılan TV10 için Galatasaray Meydanı'nda yapılan eylemler devam ediyor.

Paylaş

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan kanallardan birisi olan TV10 için İstanbul Taksim'deki Galatasaray Meydanı’nda eylem yapıldı. Eyleme çok sayıda Alevi örgütü temsilcisi ve Sanatçı Mehmet Ekici katıldı. “Alevilerin sesi susturulamaz” pankartı açılan eylem koro halinde söylenen türkülerle son buldu.

Açılış konuşmasını TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin yaptı. Türküleri aktarmak, birbirini tanımayan Alevileri bir araya getirmek ve deyişleri seslendirmekten başka bir amaçlarının olmadığını belirten Büyükşahin, "OHAL kapsamında biz de kapatıldık. Açılana kadar, sesimizi duyurana kadar bu meydanda olacağız" dedi.

'DARBE GİRİŞİMİ FIRSATA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ'

Basın açıklamasını Pir Sultan Kültür Derneği eski Başkanı Kemal Bülbül okudu. Küba Devrimi'nin liderlerinden Fidel Castro'nun ölümünü hatırlatan Bülbül, mazlum halklar adına üzgün olduklarını belirtti.

İktidar ve cemaatin yıllarca iş birliği yaptığını, düştükleri anlaşmazlığın sonucu olarak darbe girişiminin yaşandığını belirten Bülbül, Tv10'un her zaman darbeye karşı olduğunu, demokrasiyi savunduğunu ifade etti. Darbe girişiminin iktidar tarafından fırsata dönüştürüldüğünü, 'FETÖ' ile mücadele adı altında tüm muhalif kesimlere karşı saldırı başlatıldığını aktaran Bülbül, uzlaşmayla çözülmesi gereken sorunların çatışmayla zora sokulduğunu söyledi.

Dergi, televizyon ve gazetelerin kapatılmasıyla ülkenin basınsız bırakıldığı vurgulanan açıklamada her hafta Galatasaray Meydanı'nda buluşma çağrısı yapıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Hasta tutuklu Mehdi Boz serbest bırakılsın'

SONRAKİ HABER

‘Türkiye yönetilebilir bir durumda değil’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...