26 Kasım 2016 10:00

İşçi için alınmayan önlemin fazlası Emine Erdoğan’a alındı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan olağanüstü güvenlik önlemleriyle, madencilerin hayatını kaybettiği Şirvan’a gidiyor.

Paylaş

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden Köyü'nde 16 işçi göz göre göre gelen heyelanın altında kaldı. Madende işçilerin can güvenliği için gerekli önlemler alınmazken; arama çalışmalarını incelemek üzere Şirvan’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan için olağanüstü önlemler alındığı görüldü.

Maden Köyü'ne çıkan bütün yollarda ve arama çalışmalarının yapıldığı alanda olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Maden Köyü'ne gelen yollarda kurulan uygulama noktalarında, sıkı aramalar yapıldıktan sonra insanların geçişine izin veriliyor. Arama çalışmalarının yapıldığı bölgeye hakim tepelere de keskin nişancılar yerleştirildi. Çevre illerden çok sayıda güvenlik görevlisinin takviye olarak Siirt merkez ve Maden Köyü'ne getirildiği de ifade edildi.

 

ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Öte yandan mandede toprak altında bulunan 6 işçiyi arama çalışmaları 9. gününde devam ediyor. 17 Kasım akşamı heyelan nedeniyle meydana gelen göçük altında kalan 16 işçiden şimdiye kadar Murat Ant, Şefik Tünçer, Reşit Can, Bedrettin Çaylı, Sedat Bulut, Mehmet Kasım Tari, Abdurrahim Sönmezsoy, Abdulbaki Aydın, Savaş Kızılkan ve İsmail Tekin'in cesedi çıkarıldı. Toprak altında kalan diğer işçiler; Yavuz Yıldız, Mahmut Batumak, Halil Başer, Kerem arat, İbrahim Kılınç ve Nusret Beyza Alma'yı arama çalışmaları ise devam ediyor. Sabah saatlerinde devam eden aramalara engel olan büyük kaya parçaları dinamitle patlatıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bartın'da akademisyenler serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Nevşehir’de tiyatrocular kaza geçirdi: 1 ölü, 1 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...