26 Kasım 2016 07:00

Eşi öldürmekten yargılanan sanığın cezai ehliyeti tam çıktı

Antalya'da eşi Şerife Butgül'ü öldürmekten yargılanan Hüseyin Butgül'ün cezai ehliyetinin tam olduğuna dair ikinci kez rapor verildi.

Paylaş

Antalya'nın Aksu ilçesinde 48 yaşındaki eşi Şerife Butgül'ü başına keserle vurup öldürmekten yargılanan 44 yaşındaki Hüseyin Butgül'ün, cezai ehliyetinin tam olduğuna dair ikinci kez rapor verildi. Savcı, sanık hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istedi.

Şerife Butgül'ü öldürmekten gözaltına alınan, Aksu'nun Topallı Mahallesi'nde çiftçilik yapan evli ve iki çocuk babası Hüseyin Butgül eşini kendisinin öldürmediğini iddia etmişti. Yakınları tarafından akli dengesinin bozuk olduğu iddia edilen Hüseyin Butgül hakkında, sevk edildiği Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden cezai ehliyetinin tam olduğuna dair rapor verildi.

CEZAİ EHLİYETİ TAM

Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Hüseyin Butgül, cumhuriyet savcısının talebi üzerine ceza ehliyetinin olup olmadığının tespiti için bir de İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na sevk edildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Kurulu da 7 Kasım tarihli raporunda, Hüseyin Butgül'ün cezai ehliyetinin tam olduğuna dair rapor düzenleyip mahkemeye gönderdi.

Kurul raporu, Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada okunup dosyasına konuldu.

Raporun yeterli olmadığını düşündüklerini söyleyen sanığın avukatı, müvekkilinin ceza sorumluluğunun olup olmadığı hususunda yeniden rapor alınmasını talep etti. Ancak bu talep mahkemece reddedildi. 

ÖMÜR BOYU HAPİS TALEBİ

Cumhuriyet savcısı ise raporlara göre cezai sorumluluğu tam olan sanığın eşini keserle kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını talep etti. Cumhuriyet savcısının mütalaasına karşı "İtiraz ediyorum. Ben suçlu değilim. Ben yapmadım" diyerek ağlamaya başlayan Butgül, başka bir diyeceği olmadığını söyledi. 

Avukatın esas hakkındaki mütalaaya karşı süre talep etmesi üzerine duruşma ertelendi. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Antalya Kadın Platformu, kadına şiddete ‘hayır’ dedi

SONRAKİ HABER

Defilede Şebnem Schaefer'dan istismar koreografisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...