26 Kasım 2016 06:31

Fırat Kalkanı'nda 1 asker daha yaşamını yitirdi

TSK tarafından Suriye’de yürütülen ‘Fırat Kalkanı Harekatı’nda bir asker daha yaşamını yitirdi.

Paylaş

Suriye’de yürütülen “Fırat Kalkanı Harekatı”nda IŞİD ile çıkan çatışmalarda TSK mensubu Piyade Uzman Çavuş 25 yaşındaki Kader Acar yaşamını yitirdi, 3 asker de yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye topraklarında 95 gündür yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab bölgesinde gece geç saatlerde yaşanan çatışmalarda Piyade Uzman Çavuş Kader Acar yaşamını yitirdi, 3 asker ise yaralandı. Uzman Çavuş Acar'ın cenazesi ve yaralılar, Kilis'in Elbeyli ilçesine taşındı ve ardından helikopterle Antep’e getirildi. Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen yaralılar tedaviye alınırken, Acar'ın cenazesi ise otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Acar'ın cenazesi, bugün 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Zonguldak'ın Ereğli ilçesine gönderilecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında IŞİD militanlarının Cerablus, Rai ve El Bab bölgelerine yönelik roketli ve havanlı saldırılarında 12 asker hayatıı kaybetmişti. 1 askerin ise kaza sonucu hayatını kaybettiği harekatta Suriye ordusunun düzenlediği iddia edilen hava saldırısında toplam 4 asker hayatını kaybetmişti. TSK'nin dün yaptığı açıklamada da 1 askerin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Son olarak gece geç saatlerde hayatını kaybeden Kader Acar ile birlikte harekatta bugüne kadar yaşamını yitiren asker sayısı 19'a ulaşmış oldu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Fidel Castro kimdir?

SONRAKİ HABER

Gabriel Garcia Marquez’in kaleminden 'Bizim Fidel'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...