25 Kasım 2016 16:56

Bursalı kadınlar OHAL’e rağmen sokaktaydı

Bursalı kadınlar Heykel'de bir araya gelerek, tacize, tecavüze ve kadın cinayetlerine izin vermeyeceklerini haykırdı.

Paylaş

Bursa Kadın Platformu’nun çağrısıyla Heykel’de bir araya gelen kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde tacize, tecavüze ve kadın cinayetlerine izin vermeyeceklerini haykırdı.

“Kadına Yönelik Taciz Tecavüz Şiddete Son” pankartı açan kadınlar “Ohalde de bu halde de sokaktayız” “Kadınlar susmadı susmayacak” ve “Çocuk gelin istemiyoruz” sloganları attı.

Kadın platformu adına açıklamayı okuyan Öznur Koyuncular: '' 25 Kasım diktatörlüğü, ataerkil şiddete, sermaye sömürüsüne, savaşa, militarizme ve ırkçılığa karşı kadınların eşit ve özgürce bir arada yaşama kararlılığıdır. Biz Türkiyeli kadınlar bu 25 Kasım'ı faşizmin gölgesinde karşılıyoruz. Darbelerin iç içe geçtiği,içeride ve dışarıda kirli savaş politikalarının yürütüldüğü ohal ve khklerle her türlü hukuksuzluğun vr keygiliğin dayatıldığı ,cinsiyet eşitsizliğinin derinleştiği, taciz ve teavüzün artmakla beraber yasal kılıflarla meşrulaştırılmaya çalışıldığı bor süreçte erkek devlet şiddetiyle hayatlaımız üzerinde cinsiyetçi bir abluka kurulmak isteniyor. Darbe fırsatçılığıyla kadın örgütlülüğü, kadın kurumsallaşması ve kazanımları yok edilmek isteniyor. Bursa'da da kadın dayanışmasını ve kadın mücadelesini yükseltmeyi amaç edinmiş olan Panayır Kadın Dayanışma Derneği'ninde bu hukuksuz, yasa dışı süreçte kapısına kilit vurularak mücsdelesi engellenmeye çalışılıyor.''dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Gerçek barış için yeni anayasa yapılmalı’

SONRAKİ HABER

Amerikan yerlileri yurtlarından ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...