25 Kasım 2016 16:48

Kadınlar İstanbul’dan ses verdi: #herHALdedireniyoruz

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Dayanışma ve Mücadele Günü dolayısıyla kadınlar İstanbul’da sokağa çıktı, 'OHAL’e herHALDE direniyoruz' dedi.

Paylaş

İstanbul’da 25 Kasım Kadın Platformu’nun çağrısıyla Tünel Meydanı’nda buluşan binlerce kadın, “Kadın mücadelesi mühürlenemez”,  “Kadınlar her halde direnişte”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganlarıyla Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Kadınlar “Hayatlarımız için erkek ve devlet şiddetine karşı herHALDE direniyoruz” pankartı açtı. 

Eylemde OHAL’in şiddeti körüklemesine, hukuksuz uygulamalara, KHK ile açığa almalara, basın yayın kuruluşlarının kapatılmasına, vekillerin tutuklanmasına tepki ve infial yaratan çocuk istismarında cezasızlık önergesine öfke öne çıktı. 

Platform adına yapılan açıklamada “Devlet, kadınları ve çocukları koruması gerekirken suçluları aklıyor, istismar ve şiddeti önemsizleştiriyor. ‘Çocuk’ tanımı değiştirilmeye çalışılarak, çocuklar; küçük yaşta zorla evlendirilme riskinin, merdiven altı tekstil atölyelerinde ucuz iş gücü olarak çalıştırılmanın, tecavüz ve şiddetin, kısacası sömürünün açık hedefi haline getiriliyorlar” denildi. Kadınlar erkek ve devlet şiddeti karşısında mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı. (İstanbul/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Kızıltepe Belediye Eş başkanı gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Kadınlar: OHAL’de şiddetinizle barışmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...