26 Kasım 2016 00:35

‘Tutuklamalara yanıt en geniş cephede buluşmaktır’

Siyasi parti temsilcileri Mardin Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk’ün tutuklanmasını değerlendirdi.

Paylaş

Hasan AKBAŞ
Serpil BERK
Diyarbakır

Siyasette yılları deviren barış ve çözüm için önemli çabalar yürüten Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk’ün tutuklanmasına yönelik tepkiler artarak sürüyor. Gazetemize konuşan siyasi parti yöneticileri yaşanan durumun barış ve çözüm siyasetine yönelik bir saldırı olduğunu, Türk’ün hapse atılmasının da bu çabaları susturmak anlamına geldiği vurgulandı. Parti temsilcileri, barıştan yana tüm kesimleri geniş bir cephe etrafında buluşmaya çağırdı.

‘SAVAŞ ÇIKMAZI DAYATILIYOR’

Emek Partisi (EMEP) Bölge Örgütü Yöneticisi Mehmet Türkmen, Türkiye’nin savaş çıkmazına sokulduğunu ve barış isteyenlerin hedef alındığını ifade ederek şunları söyledi: “7 Haziran 2015 seçimleri sonrası bölge illerinde yürütülen savaş politikası ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ortaya konan uygulamalarla bir savaş çıkmazına girildi. Şüphesiz Ahmet Türk’ün tutuklanması hem Kürt halkı hem Türkiye’deki barış, demokrasi isteyen halkların barış umudunu kıran bir durum. Ahmet Türk, demokratik siyasette ve barış mücadelesinde önemli bir yerde durmuştur. Ahmet Türk’le beraber barışçıl siyaset de hapse atılmıştır. Tutuklanması, AKP’nin meşru ve demokratik siyasete de tahammül etmediğinin de bir göstergesidir. Bu tutuklamalara verilecek yanıt, bütün halkların geleceği için sonuçlar çıkarmak, barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesini daha etkin sürdürmek ve en geniş cephede yer almaktır.”

‘BARIŞ İSTEYEN HERKESE YÖNELİKTİR’

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP) Genel Başkan Yardımcısı Nusret Maçin de, “Ahmet Türk: barış, çözüm için hep demokratik siyasette uğraş vermiş ve çaba harcamış emektar birisidir. Bu tutuklama, barış, hak mücadelesi isteyen herkese yöneliktir.

Ahmet Türk, geçmişte kendisine yapılan haksızlıklara rağmen, ‘Barış ve çözüm olur’ diye çabalayan birisidir. Bu tutuklama, Türkiye’deki demokrasi güçlerini ve Türkiye’de barışın yakın bir süreçte bütün imkanlarının devlet tarafından ortadan kaldırılmaya çalıştığının bir işaretidir. Bizim çağrımız, bir an önce seçilmişlere yönelik bu tutumdan vazgeçilmesidir” diye konuştu.

‘KARANLIK BİR TABLOYA DOĞRU GİDİLİYOR’

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkan Yardımcısı Nuri Sınır da, Türk ve diğer seçilmişlerin hapse atılmasıyla Türkiye’nin belirsiz bir karanlık tabloya götürüldüğünü ifade ederek şunları kaydetti: “Ahmet Türk’ün yıllardır siyasi mücadele alanında verdiği emeğe rağmen tutuklanması. ülkenin karanlık bir tabloya gittiğinin göstergesi. Bugüne kadar yapılan tüm tutuklamalar bundan ayrı düşünülemez. Çünkü hepsi siyasal alanda mücadele yürüten kişilerdi. Bu sorun yüzyıllık sorun Kürt halkı her dönem katliama, sürgüne, tutuklamaya maruz kaldı. Her gün operasyon yapılıyor ne olacağını kestiremiyoruz bile.”

ÖNCEKİ HABER

'Sanık ifadeleri devletin sorumluluğunu ortaya koydu'

SONRAKİ HABER

Kaçak kum ocakları tehlike saçıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa