25 Kasım 2016 16:13

Balıkesirli kadınlar: Mücadeleye devam edeceğiz

Balıkesir'de kadınlar, kadına yönelik şiddete karşı eylem yaptı

Paylaş

Balıkesir Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Alihikmetpaşa Meydanı'nda gerçekleştirdiği basın açıklamasında kadın cinayetlerine, şiddete ve çocuk istismarına dikkat çekti. Kadınlar, 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam', 'Kadın düşmanlarından hesap soracağız', 'Asla yalnız yürümeyeceksin' şeklinde sloganlar attı.

Platform adına açıklama yapan Necla Ast, kadınların yaşadığı olumsuzluklara dikkat çekerek, "Üzgün değil, öfkeli, yalnız değiliz, örgütlüyüz. Yüzyıllar önce kazandığımız hakları vermeyecek, asla bizi Ortaçağ devletine götürmek isteyenlere teslim olmayacağız. Bizler bu puslu, bu karanlık havayı dağıtacağız. Yaşam hakkımız, özgürlüğümüz ve tüm haklarımız için haklarımızı doyasıya yaşayacağımız laik ve demokratik bir ülke için onuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Öte yandan bir eylem de Balıkesir Kadın Platformu tarafından yapıldı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte tüm kadınlardan birlikte mücadeleye çağrısı yapıldı.

Açıklama yapan Balıkesir Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Ayşe Özkan, "Bizler erkek egemen sistemin emeğimiz, bedenimiz ve kimliğimiz üzerindeki tahakkümüne karşı alanlarda isyanımızı büyütüyoruz. Cinsiyet ve cinsel yönelim ayrımcılığı dahil olmak üzere her türlü ayrımcılığa son verecek, eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik ve barış içerisinde bir yaşam istiyoruz. Savaşa, teröre, şiddete hayır diyoruz. Biz egemenlerin kader diye önümüze koyduğu bu cehenneme razı gelmeyeceğiz. Kendi cennet tasavvurumuz için mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu. (KADIN SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bursalı işçiler grev yasağı getiren KHK’ye tepkili

SONRAKİ HABER

Demiryollarında ‘yüksek hız’lı sömürü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...