26 Kasım 2016 00:07

İhbar isimsiz suçlama asılsız

Adana’da 8 HDP yöneticisi isimsiz bir mail üzerinden yapılan ihbar nedeniyle ev hapsinde tutuluyor.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, milletvekilleri ve belediye başkanları ile tutuklu bulunan üyeleri 2 bini geçen HDP’ye yönelik operasyonlar devam ederken Adana’da 8 HDP yöneticisi isimsiz bir mail yoluyla yapılan ihbarla ev hapsinde.

İsimsiz bir mail adresinden yapılan ihbara itibar edilerek yasa dışı toplantılar yaptıkları iddiası ile 5 Kasım günü evleri basılan ve yasa dışı örgüt üyeliği ile suçlanan HDP yöneticilerine parti faaliyetleri kapsamında katıldıkları toplantılar soruldu. HDP’lilere, Seyhan ilçesi Tepebağ Mahallesi’nde bulunan HDP İl ve Seyhan İlçe Örgütünün bulunduğu binada yapılan toplantılar kastedilerek “Tepebağ Mahallesi’nde bulunan binada” ya da mahalle temsilciliklerinde yapılan HDP toplantıları için “Şu adresteki binada örgüt adına toplantı yapmışsınız” diye sorularak ifadeleri alındı.

‘AMAÇLARI HDP’Yİ KRİMİNALİZE ETMEK’

Gözaltına alındıktan 9 gün sonra hakim karşısına çıkan 14 HDP üye ve yöneticisinden 6’sı hakkında adli kontrol uygulaması kararı verilirken 8’i hakkında ev hapsi verilmişti. Ev hapsinde olan HDP Adana İl Eş Başkanı Hüseyin Beyaz, Seyhan İlçe Eş Başkanı Suzan Kılıç ve İl Yöneticisi İbrahim Yakut evlerinde yaptığımız röportajlarda da amaçlananın parti faaliyetlerini engellemek ve HDP’yi kriminalize etmek olduğunu söylediler.

HDP İl Eş Başkanı Hüseyin Beyaz, tutuklama ve operasyonların amacının toplumsal tepkiyi durdurmak ve HDP’yi toplumun gözünde marjinalize etmek olduğunu söyledi. Emniyette de hakimlikte de HDP olarak yaptıkları toplantıları savunduklarını ifade eden Beyaz, “Biz toplantılarımızı halkımızla temsilciliklerimizde açık olarak yapıyoruz” dedi. Ceyhan’da yapılan ve İlçe Seçim Kurulu görevlilerinin de bulunduğu HDP İlçe Kongresinin dahi örgüt toplantısı gibi gösterilerek neden katıldığının sorulduğunu dile getiren Beyaz, “Orada meclis ilan etmişsiniz deniyor. Bir il başkanının ilçe kongresine katılmasının yasa dışılıkla ne ilgisi olabilir?” diye sordu.

GİZLİ TANIKTAN İSİMSİZ İHBARA

7 Haziran seçimlerinden sonra dış politikası ile uluslararası alanda da yalnızlaşan Hükümetin iktidarda kalmak uğruna siyaset alanını daraltmak için baskı uyguladığını ifade eden HDP Seyhan İlçe Eş Başkanı Suzan Kılıç da,  2009, 2011 yıllarındaki benzer operasyonları yapan hakim ve savcıların “FETÖ soruşturmaları” ile alındıklarını ve o dönemde kim olduğu ortaya çıkmayan gizli tanıklar olduğunu, şimdi benzer bir yöntemle, isimsiz ihbarlarla somut delil olmaksızın ev hapsinde olduklarını dile getirdi.  

‘HALKLA TOPLANTI YAPMAYA HAKKIMIZ VAR’

HDP temsilciliğinin illegal gibi lanse edildiğini kaydeden Kılıç, “Ben ilçe eş başkanıyım üyelerimle mahalle temsilciliklerinde toplantı yapmaya hakkım var” diye konuştu. Uyduruk bir ihbarla tutulduklarını ifade eden Kılıç, hükümetin bu uygulamalar ile iktidardaki ömrünü uzatabileceğini ancak, sonsuza kadar bunun sürmeyeceğini söyledi.

‘EVLERİ CEZAEVLERİNE ÇEVİRİYORLAR’

Eş genel başkanları gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra kendilerine operasyon yapıldığını dile getiren HDP İl Yöneticisi İbrahim Yakut da alelacele hazırlanmış komik gerekçelerle gözaltına alındıklarını söyledi, “Cezaevlerini doldurdukları yetmedi. Şimdi evleri cezaevine döndürüyorlar” dedi.  Yakut, Barış ve demokrasi mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: 4 Mayıs darbesini hiç aklımıza getirmiyoruz

SONRAKİ HABER

Bursalı işçiler grev yasağı getiren KHK’ye tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...