25 Kasım 2016 15:59

Bodrumlu kadınlar: Dayanışma için bir aradayız

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek için protesto gösterisi yaptı.

Paylaş

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, 25 Kasım Dünya Kadına Şiddet ile Mücadele Günü'nde eylem düzenlendi. CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan'ın da destek verdiği eylem için kadınlar, Bodrum Belediye Meydanı'nda buluştu.

Meydandaki kadın ağacının altında toplanan kadınlar, 'Erkek şiddetini durdur', 'Kadın cinayetlerine indirim değil, ağırlaştırılmış müebbet', 'Kendimiz için erkek şiddetine direniyoruz', 'Çocuk yaşta evlilik cinsel istismardır', 'Kadın cinayetleri politiktir' yazılı pankartlar açtı. 'Bu halin hiç çekilmiyor o halin hiç çekilmiyor', 'Emeğimiz, bedenimiz; kimliğimiz bizimdir', sloganları atılan eylemde rulo şeklinde açılan beyaz kağıda, kadına yönelik şiddete karşı hissedilenler yazıldı.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan da yaptığı açıklamada, "Kadına olan şiddeti görmek ve göstermek ve en önemlisi de dayanışmak gerektiğini düşünüyorum. O yüzden sokaklardayız yine o mücadele günü için dayanışma için bir aradayız" dedi.(KADIN SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Şebnem Ferah yarın İzmir’de

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: 4 Mayıs darbesini hiç aklımıza getirmiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...