25 Kasım 2016 13:25

'25 Kasım diktatörlüğe başkaldıran kadınların mücadelesidir'

Malatya Demokratik Kadın Platformu, kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma günü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Paylaş

Malatya Demokratik Kadın Platformu, kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Eğitim-Sen Malatya şubesinde yapılan açıklama, Işılay Demirel tarafından okundu.

25 Kasım’ın erkek egemen sisteme ve tecavüzcülerine karşı mücadele günü olduğunu belirten Demirel; “Bu yıl 25 Kasım’ı faşizmin gölgesinde karşılıyoruz. 15 yıllık iktidarın  Türkiye’yi soktuğu olağanüstü süreç toplumu  nefretle, ayrıştırmayla, kutuplaştırarak, şiddetle yeniden inşa etmeğe çalışıyor” dedi.

'YÜRÜTÜLEN POLİTİKALAR ŞİDDETİ, TACİZİ, TECAVÜZÜ YAYGINLAŞTIRIYOR'

İçeride ve dışarıda yürütülen savaş politikalarının şiddeti, tacizi, tecavüzü, yoksulluğu yaygınlaştırdığını ifade eden Demirel;“ 15 Temmuz darbe girişimini ‘Allah’ın lütfu’ olarak görüp, fırsata çeviren Saray ve AKP Hükümeti, OHAL ve KHK’ler ile toplumun tüm muhalif kesimlerini susturmaya, teslim almaya çalışıyor. Kadınların yaşadığı sorunlar ise görünmez hale getiriliyor. OHAL’i fırsat bilen hükümet, kadınların kiralanabilecek bir mal haline getirildiği “kiralık işçilik ve özel istihdam büroları” yasasını yürürlüğe soktu. Kadınlar daha fazla ucuz, güvencesiz, esnek, yarı zamanlı işlere mahkum edildi” şeklinde konuştu. (Malatya/EVRENSEL)

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Cumhuriyet avukatları görüş engeline itiraz dilekçesi verdi

SONRAKİ HABER

Zaman Gazetesinin Eski Genel Müdürü hakkında gözaltı kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa