25 Kasım 2016 11:41

Hürriyet, İsmet Berkan’ın işine son verdi

Hürriyet, İsmet Berkan'ın işine son verdi. Gazete yönetimi, Berkan, Kabataş yalanının yaygınlaşmasını sağladığında kılını kıpırdatmamıştı.

Paylaş

Kabataş'ta başörtülü bir kadının, Gezi direnişçilerinin taciz ve saldırısına maruz kaldığı iddiasının gündeme getirildiği dönemde bir türlü ortaya çıkmayan görüntüleri izlediğini ileri süren İsmet Berkan’ın Hürriyet gazetesinde işine son verildi.

İSTİHBARAT CEM KÜÇÜK’TEN!

İsmet Berkan’ın ayrılık haberini Yazar Cem Küçük twitter adresinden duyurdu: “Aydın Doğan, İsmet Berkan’ı da kovmuş. Doğan’ın kendi şahsi tasarrufudur. Siyasi bir sebebi yok bu kovmanın. Doğan Grubu hakkında söylediklerim hep gerçek çıkmıştır. Bunu hâlâ anlamayanlar kafasına bu hakikati soksun” Küçük’ün paylaşımlarının ardından İsmet Berkan’ı medyaradar aradı. Medyaradar’ın haberine göre Berkan “kovulma” olayını doğruladı. “Evet Hürriyet’le yollarımızın ayrıldığı doğrudur. Bunun adına tam anlamıyla kovulma diyebilir miyiz bilmiyorum. Anlaşmalı bir şekilde saygılıca yol arkadaşlığımıza son verdik.” “Aydın Bey mi sizi gönderdi” şeklindeki soruya ise Berkan: “Sayın Aydın Doğan’la görüşmeyeli belki de en az 3 yıl olmuştur. Bu kararı kim neden verdi inan ben de bilmiyorum” şeklinde karşılık verdi. İsmet Berkan, “Yazılarınızla ilgili bir sıkıntı mı söz konusu oldu” şeklindeki soruyu, “Bunu ben de bilmiyorum. Detayları da Cem Küçük’e sorarsınız. Madem her şeyi biliyor. Her şey daha çok yeni. İlerleyen günlerde öğreneceğim. Hürriyet’i seviyordum, gazeteme ve karara da saygım sonsuz” diyerek cevap verdi.

Berkan, Gezi direnişi döneminde iktidar yanlısı medya tarafından ortaya atılan “Kabataş” yalanına destek verip, “Çok ama çok acı bir öykü. Maalesef gerçek. MOBESE görüntüleri dahil pek çok şey var, savunulur tarafı olmayan bir olay” demişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

DİSK’ten İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Konferansı

SONRAKİ HABER

OHAL’e karşı dayanışma etkinlikleri yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...