25 Kasım 2016 11:36

Urfa’da kadın avukatlardan şiddet protestosu

Urfa Barosu Kadın Hakları Komisyonu 25 Kasım dolayısıyla kadına yönelik şiddete karşı eylem düzenledi.

Paylaş

Urfa Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' nedeniyle basın açıklaması yaparak kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Urfa Adliye binası önünde toplanan kadın avukatlar adına konuşan Dilara İlan, 25 Kasım tarihinin BM tarafından 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' ilan edildiğini hatırlattı. Nüfusunun yüzde 49,8'ini kadınların oluşturduğu Türkiye'nin cinsiyet eşitsizliği sıralamasında 145 ülke arasında 130'uncu olduğunu belirten Dilara İlan, “Türkiye'de İstatistik verilerine göre okuma yazma bilmeyen kadın oranı erkeklere göre 5 kat daha fazladır” dedi.

Kadına karşı her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı mücadele edeceklerini vurgulayan Dilara İlan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu verilerine göre 2015 yılında 303 kadın katledilmiştir. 2016 yılında ise erkekler tarafından en az 236 kadın katledildi. 368 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunuldu, 282 kadına ise şiddet uygulandı. Öldürülen kadınların büyük çoğunluğu ayrılmak ve boşanmak istedikleri sevgilileri veya eşleri tarafından öldürüldü. 18 yaşının altındaki çocuklar istismara uğradı. Kayıtlara intihar olarak geçen ancak intihar olduğu belirsiz olan bir çok kadın ölümü yaşandı.” (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hafriyat kamyonu yine can aldı

SONRAKİ HABER

DİSK’ten İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Konferansı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa