25 Kasım 2016 09:48

'Kalandar Soğuğu', 'Pasifik'te En İyi Film seçildi

Mustafa Kara'nın yönettiği 'Kalandar Soğuğu', 10. Asya Pasifik Film Ödülleri'nden En İyi Film ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödülleriyle döndü.

Paylaş

'Kalandar Soğuğu', 10. Asya Pasifik Film Ödülleri'nden En İyi Film ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödülleriyle döndü.

Sisler içerisindeki Karadeniz’in bir dağ köyünde, küçük ailesiyle yaşayan Mehmet, bir yandan geçimini birkaç hayvanla sağlamaya çalışırken, diğer yandan büyük bir tutkuyla dağlarda maden/altın rezervi aramaktadır. Çabaları artık gitgide umutsuzluğa dönüşürken, aldığı yeni bir haber Mehmet’i Artvin’de gerçekleştirilecek olan boğa güreşlerine sürükler... İnsanın ve doğanın derinliklerine inerek, oradaki esrarlı şiirsel ortaklığı  görünür kılmaya çalışan film bazen ıssız doğanın ortasında yalnızlığın, yoksulluğun yakıcı atmosferine dokunuyor bazen de nefis bir pastoral senfoni sunuyor seyirciye... Filmin yönetmenliğin Mustafa Kara üstlenirken sınırlı oyuncu kadrosunda yönetmenin yanı sıra Tuncer Salman, Haydar Şişman, Nuray Yeşilaraz, Hanife Kara, İbrahim Kuvvet, Muzaffer Şen , Hasan Fehmi Hizal ve Ahmet Kayar yer alıyor.

Kalandar Soğuğu ilk gösterimini 28 Ekim 2015'de Tokyo Uluslararası Film Festivali'nde yaptı. Türkiye'de ki galasını ise 30 Kasım 2015'te Uluslararası Antalya Film Festivali'nde yaptı. Ardından Fransa'da Angers Film Festivali'nde gösterilen film, 16 Eylül 2016'da Türkiye'de İstanbul’da 7, Ankara'da 1 ve Trabzon’da 2 olmak üzere toplamda sadece 10 sinema salonunda gösterime girdi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'de CHP'nin 25 Kasım açıklamasına polis engeli

SONRAKİ HABER

‘Kadınların örgütlü mücadelesi kazanacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...