25 Kasım 2016 09:43

‘Son sözü mücadele edenler söyleyecek’

Tüm Bel-Sen Gaziantep Şubesi, KHK’lerle açığa almalara ve ihraçlara karşı açıklama yaptı.

Paylaş

Tüm Bel-Sen Gaziantep Şubesi, düzenlediği basın açıklamasıyla OHAL uygulamalarına ve KHK’lerle muhalif emekçilere dönük başlatılan cadı avına tepki gösterdi. Tüm Bel-Sen üyesi 445 kişi de son KHK’yle işinden edilmişti.

Şube binasında yapılan basın açıklamasını Tüm Bel-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ebubekir Hançerkıran okudu.

‘FİİLİ MEŞRU MÜCADELEMİZİ HER YERDE SÜRDÜRECEĞİZ’

Bugüne kadar gerek Tüm Bel-Sen, gerekse KESK’in baskılara karşı mücadele ettiğini ifade eden Hançerkıran, “Bu saldırılara karşı da bütün örgütümüzle birlikte direneceğimizin, mücadele edeceğimizin bilinmesi gerekmektedir. Şimdi merkez yönetim kurulumuz, şube yöneticilerimiz, işyeri temsilcilerimiz, üyelerimiz ve KESK bileşenlerimizle daha fazla dayanışma, daha fazla kenetlenme zamanıdır. Açığa alınan, ihraç edilen her bir üyemiz görevine iade edilinceye kadar dayanışma ve mücadele içinde olacağımız bilinmelidir” dedi.

Barış ve demokrasinin zor şartlarda ağır bedeller ödenerek sürdürüldüğünü dile getiren Hançerkıran, “Son sözü söyleyenlerin mücadele edenler olduğunu iyi biliyoruz. Ekmeğimize, işimize göz koyanlar bilsin ki asla boyun eğmeyeceğiz, asla yalvarmayacağız. Özgürlükçü, laik, demokratik, iş güvenceli ve barış içinde bir gelecek ellerimizde yükselecek” dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Taciz mağduru çocuğun kalbi travmaya dayanamadı

SONRAKİ HABER

Kocaeli Barosu, kadın hakları için broşür dağıttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...