25 Kasım 2016 09:32

İhraç edilen emekçilerden HDP’ye ziyaret

KESK ve bağlı sendikalar HDP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarette keyfi ihraçlara tepki gösterildi.

Paylaş

KESK ve KESK’e bağlı sendikaların ihraç edilen yöneticileri HDP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Emekçileri, HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen karşıladı. Ziyarette konuşan ihraç edilen KESK MYK üyesi Gülistan Atasoy ise “Türkiye artık bir ferman gibi KHK’lerle yönetilmek isteniyor. KESK bugün ‘milli güvenliğe tehdit’ adı altında saldırıların hedefine konulmaktadır. Ancak milli güvenliği değil iktidarın güvenliğini sarstığımızın için bu saldırılarla karşı karşıyayız. ‘Eşitlik ve özgürlük’ dediğimiz için bu saldırıların hedefindeyiz. Emek özgürlüğünü talep ettiğimiz için bu saldırılarla karşı karşıyayız” dedi.

BES Genel Başkanı Fikret Aslan ise, “Toplumsal muhalefeti susturmak için topyekün bir savaşla karşı karşıyız. Son KHK ile 97 BES üye ve yöneticisi ihraç edildi. Sendikamız halkların kardeşliğini sağlamak için mücadele ettiği gerekçesiyle bu saldırıların hedefine haline geldi. Biz kazanacağız, haklıyız” diye konuştu.

SES MYK üyesi Fikret Çalağan ise sağlık ve eğitim alanının yap-boz tahtasına dönüştürmesine karşı çıktıkları için saldırıların hedefine konulduklarını belirtti. Çalağan, “Kuruluşumuzundan bu yana kapı kululuğu dayatmasını kabul etmedik. Bugün bunu bir kez daha dayatanlar bilsinler ki, bunun çok işlevi yoktur” dedi.

FİRAVUN ZİHNİYETİ

İhraç edilen kamu emekçileriyle dayanışma içinde olduklarını vurgulayan HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen de, “Karşı karşıya bulunduğumuz zihniyet, çağlar öncesinin firavun zihniyetidir. Bu zihniyet insanlığın bütün kazanımlarını yok saymaktadır. Geçmişte mağdur olduğunu söyleyen ve bu mağduriyetle iktidara gelen hükümet çok daha büyük bir ayrımcılığı, mağduriyeti kendisi uygular hale gelmiştir” diye konuştu.

Bilgen, “Bir küçük çıkarcı, rantçı grubun geleceği için hepimizin kaybettiği bir ülkeye doğru sürükleniyoruz. Ancak bedeli ödenmiş hiçbir şey kimseye kolayca servis edilmez. Önümüzdeki dönemde bütün toplumsal alanların ortak mücadelesinin bu baskıyı aşacağına inanıyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de kadınlar şiddete karşı 26 Kasım’da alanlarda

SONRAKİ HABER

Taciz mağduru çocuğun kalbi travmaya dayanamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...