26 Mayıs 2012 06:31

Zelal Gökçe’nin ilk solo albümü: Solin

KÜRTÇE ezgilere kendine özgü sesiyle hayat veren Zelal Gökçe, ilk solo albümü Solin (Çiçek Bahçesi) ile müzikseverlerin karşısına çıktı. 11 eserden oluşan albümde Gökçe’nin de hem söz hem de bestesinin olduğu bir eser de yer alıyor.Albüm Kom Müzik etiketiyle müzi

Zelal Gökçe’nin ilk solo albümü: Solin
Paylaş

KÜRTÇE ezgilere kendine özgü sesiyle hayat veren Zelal Gökçe, ilk solo albümü Solin (Çiçek Bahçesi) ile müzikseverlerin karşısına çıktı. 11 eserden oluşan albümde Gökçe’nin de hem söz hem de bestesinin olduğu bir eser de yer alıyor.

Albüm Kom Müzik etiketiyle müzikseverlerle buluştu. Adında anlaşılacağı üzere Gökçe, albümünde Anadolu ve Mezopotamya bahçesindeki renkleri taşımış. Albümde, Anadolu ve Mezopotamya’daki yaşamı, göç destanları, ağıtlar, ninnileri ve aşkları anlatıyor Gökçe. Gökçe yasaklılıktan kurtulamayan Kürtçenin farklı lehçelerinden eserleri seslendiriyor. Kürtçenin Kurmancî, Zazakî, Kelhurî ve Soranîce lehçeleri yanı sıra Ermenice ve Türkçe şarkılar da Zelal Gökçe’nin sesiyle müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Albümde yer alan Bêhempa û Rezîl (Eşsiz, arsız gönül) adlı şarkının söz ve bestesi sanatçının kendisine ait.

BATMAN’DA İMZA GÜNÜ

MKM bünyesinde farklı sanat dalında çalışmalarını sürdüren 12 sanatçının yer aldığı Diwan-a Dubeyti Projesi kapsamında bugün Batman’da saat Yılmaz Güney Sinema Salonu’nda dinleti verecek. Projede yer alan Zelal Gökçe dinleti sonrasında Saat 18.00 ila 19.00 arası albümünü sevenleri için imzalayacak.

1998’de Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) bünyesinde müziğe başlayan Gökçe, sanat yolculuğuna İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümünde devam etti. Koma Azad, Şahiya Stranan, Anlat (On dilde on şarkı), Homegrown İstanbul Volume (1) ve Koma Asmin’de yer alan Gökçe, çeşitli festival ve konser organizasyonlarına katıldı. Gökçe, Baba Tahir-ê Uryan’ın şiirlerinin bestelendiği Diwan-a Dubeyti projesinde besteci ve yorumcu olarak yer alıyor.  (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de yolcu otobüsüne ırkçı saldırı

SONRAKİ HABER

Erdoğan'ın dünyası: Her Kürtaj bir Uludere

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...