25 Kasım 2016 08:56

İhraç edilen büro emekçilerine polis saldırdı

Ankara’da ihraç kararlarını protesto etmekisteyen büro emekçilerine polis saldırdı, BES üye ve yöneticisi 3 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES), aralarında sendika Genel Başkanı Fikret Aslan'ın da bulunduğu çok sayıda maliye çalışanının ihraç edilmesine tepki göstermek için Maliye Bakanlığı önünde eylem yapmak istedi. Emekçilerin Bakanlık önünde toplanmasına engel olmaya çalışan polis aralarında 2 BES yöneticisi ve bir işyeri temsilcisini gözaltına aldı. BES Genel Başkanı Aslan, “Bu baskı ve zorba düzenine karşı mücadele edeceğiz” dedi.

677 Sayılı KHK ile ihraç edilen binlerce kamu emekçisi arasında çoğunluğu Maliye emekçisi 97 BES üyesi de bulunuyordu. İhraç edilen BES’lilerin arasında sendika Genel Başkanı Fikret Aslan ile şube yöneticileri de yer almıştı. Duruma tepki göstermek için Maliye Bakanlığı önünde basın açıklaması yapmak isteyen BES üyelerine polis engel oldu. Uyarı bile yapmadan saldıran polis gaz sıktı ve bazı emekçileri darp etti. BES merkez yöneticileri Davut Balıkçı ve Akın Şişman ile işyeri temsilcisi Deniz Derinyol gözaltına alındı.

Polisin engellemesi üzeri BES üyeleri “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarıyla Kızılay'a yürüdüler. Yüksel Caddesi'nde açıklama yapan BES Genel Başkanı Fikret Aslan, “Binlerce kamu emekçisinin ihraç edilmesini protesto etmek için işyerlerimiz önünde eylemler yapma kararı aldık. Ancak polis herhangi bir uyarı bile yapmadan saldırdı ve arkadaşlarımıza şiddet uyguladı. Bu baskı ve zorba düzenine karşı mücadele edeceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SEKA: Türkiye’nin ilk, dünyanın en büyük kağıt müzesi

SONRAKİ HABER

Sahil dolgusuna bilirkişi incelemesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...