26 Mayıs 2012 06:18

Kayseri'de yolcu otobüsüne ırkçı saldırı

Pınarbaşı İlçesi'nde Can Dersimliler firmasına ait yolcu otobüsüne seyir halindeyken ülkücüler tarafından saldırı gerçekleştirildi. Tekbir getiren ve İstiklal Marşı okuyan ülkücü grup, otobüsün ön camını kırarken, polislerin uzun süre gruba müdahale etmediği bildirildi.Kayseri'nin Pınarb

Kayseri'de yolcu otobüsüne ırkçı saldırı
Paylaş

Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nde dün meydana gelen bombalı saldırının ardından akşam saat 22.00 sıralarında ilçede seyir halinde olan Can Dersimliler firmasına ait yolcu otobüsüne ülkücü bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildiği öğrenildi. Otobüs yolcularından alınan bilgilere göre, İstanbul istikametine seyir halinde olan yolcu otobüsünün önü Pınarbaşı İlçesi'nde otomobillerle gelen ve Türk bayrakları açan bir grup tarafından kesildi. Tekbir getiren ırkçı grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarak otobüsü durdurdu. Yolcular otobüsün yaklaşık 45 dakika yolda bekletildiğini ve polislerin söz konusu gruba müdahale etmediğini belirterek, daha sonra grubun sayısının 50 civarına çıktığını bildirdi. Ülkücü grubun ırkçı sloganlar atarak, otobüsü tekmelediğini ve içerideki yolcuların büyük panik yaşadığı kaydedildi. 45 dakikanın ardından olay yerine gelen askerler ve polislerin grubu engellemesiyle otobüsün yoluna devam ettiği belirtildi.

FİRMA YETKİLİLERİ: DAHA ÖNCE DE OLDU

Söz konusu saldırıyı Can Dersimliler firmasının yetkilileri de doğruladı. Saldırıda yolcu otobüsünün ön camının kırıldığını belirten firma yetkilileri, geçmişte de otobüslerine yönelik bu tarz saldırıların yaşandığını ve yolcuların tedirginlik yaşadığını belirtti. Firma yetkilileri, dün akşamki saldırıda ülkücü grubun, otobüsü bekleterek, birkaç kez İstiklal Marşı okuduğunu kaydetti. (Kayseri/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yemek talebi suç sayıldı!

SONRAKİ HABER

Zelal Gökçe’nin ilk solo albümü: Solin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...