25 Kasım 2016 08:05

Premier Lig’de gökkuşağı haftası

Premier Lig, LGBTİ örgütü Stonewall'un sporda homofobiye karşı başlattığı 'Gökkuşağı Kramponları' kampanyasına destek verecek.

Paylaş

İngiltere Premier Lig, bu hafta LGBTİ örgütü Stonewall’un sporda homofobiye karşı son yıllarda düzenlediği kampanyaya destek verecek.

Premier Lig Başkanı Richard Scudamore, “Futbol sahasındaki ruh ve enerjiyi kullanabilmek için yapabileceğimiz daha fazla şey olduğunu biliyoruz. Bu yüzden Premier Lig olarak Stonewall’un Gökkuşağı Kramponları kampanyasını desteklemeye karar verdik” dedi.

Premier Lig’de bu hafta oynanacak maçlarda ‘Gökkuşağı Kramponları’ aktiviteleri düzenlenecek.
Geçtiğimiz ay, Futbol Federasyonu Başkanı Greg Clarke, İngiltere’de hiçbir futbolcunun aktif oyunculuk kariyeri sırasında eşcinsel kimliğini açıklayamamış olmasından dolayı kişisel olarak utanç duyduğunu söylemişti. Clarke, futbol atmosferinin halen oyuncuların “açılmasına” olanak tanımayacak kadar hoşgörüsüz olduğunu da öne sürmüştü. Gey ragbi oyuncusu Keegan Hirst ise Clarke’ın bu görüşüne katılmadığını ifade etmişti. Hirst, Clarke’ın düşüncelerini “negatif ve eski moda” bulmuştu. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ada futbolunda cinsel istismar tartışması büyüyor

SONRAKİ HABER

Rakipsiz Chelsea Londra derbisinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa