25 Kasım 2016 06:55

HDP’li Celal Doğan: Ahmet Türk neslimizin son barış elçisi

HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan, Meclis Genel Kurulu'nda Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün tutuklanmasına tepki gösterdi.

Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk’ün tutuklanmasına Meclis Genel Kurulu’nda tepki gösterdi.

Celal Doğan, “Ahmet Türk'le bu çatı altında beraber milletvekilliği yaptık 1977'de. O günden beri tanırım ve inanarak söylüyorum, o, bizim neslin son barış elçisidir. Ağzından bir tek gün "şiddet" lafı çıkmamıştır, şiddete yandaş olmamıştır. Süleyman Demirel, Turgut Özal,  Tayyip Erdoğan dahil, barış için kapısını çalmadığı devlet adamı bırakmamıştır. Hep kapılarda barış dilencisi olmuştur” ifadelerini kullandı.

‘KALBİNDEKİ PİLİ SUSTURAMAYACAKSINIZ’

Ahmet Türk’ün Diyarbakır Cezaevindeki dönemini de hatırlatan HDP’li Doğan, “Bundan yıllar önce faşist bir rejim sonucu Diyarbakır Cezaevindeydi. Şimdi kalbindeki pille yaşıyor. Yıllardır o pili de onuru gibi taşıyor. Niye? Faşizmin bıraktığı bir leke insan için bir onurdur gerçekten. Ama şimdi, bir sivil rejim geldi; o sivil rejim  pil takılan o kalbi susturmak istiyor. O barış sesinin, o sevgi sesinin, o gönül adamının pilini susturmak için yaptığınız işlemin başarılı olacağına inanmıyorum. Ne yapılırsa yapılsın bizi birlikte yaşamaktan, barışı aramaktan hiçbir kuvvet ve hiçbir zulüm ayıramayacaktır. İnanıyorum ki Ahmet'i de ayıramayacaktır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘İsyan ettik, kazandık ama mücadelemiz bitmedi’

SONRAKİ HABER

Fırat Kalkanı'nda ölen asker sayısı 18'e yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...