25 Kasım 2016 05:17

Erdoğan ve Merkez Bankası da doları durduramadı: 3.47 TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkez Bankası'nın müdahalesi doların yükselişini durduramadı; AP kararı sonrası dolar TL karşısında 10 kuruş değerlendi.

Paylaş

Merkez Bankası'nın çifte faiz indirimiyle yaptığı dolardaki ‘3 kuruşluk fren’, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) büyük çoğunlukla aldığı ‘Türkiye-AB müzakereleri dondurulsun’ kararıyla ‘10 kuruşluk gaz’a dönüştü.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi öncesi 3.40 lira düzeyinde olan dolar, indirim kararının ardından 3.37 liraya kadar çekildi. Ancak, aynı sıralarda AP'den gelen AB kararı, doların 3.47 lirayı aşmasına neden oldu. Aynı süre içinde, önce 3.59 liradan 3.56 liraya gerileyen avro da, 3.6690 liraya çıktı.

Küresel piyasalarda günün ilk işlemlerinde dolar 3.4610-3.4640 ve euro da 3.6600 - 3.6640 lira aralığında hareket etti.

ERDOĞAN VE MB DA DOLARI DURDURAMADI

Dolardaki yükseliş üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan “Merkez Bankasının bağımsızlığına sözüm yoktur. Ama uyarımı yapacağım, o da çözüm yollarını bulacak” demişti. Bunun üzerine Merkez Bankası Para Politikası Kurulu doların yükselişini engelleyebilmek için piyasaya faiz müdahalesinde bulundu. Ancak Merkez Bankası’nın çifte faiz artırımı da çözüm olmayınca; Başbakan Binali Yıldırım, “"Dalgaya denize karşı mücadeleye girerseniz yenilirsiniz. Ayakta kalmaya çalışacaksınız. Tedbirler alıyoruz. Gece gündüz kafa yoruyoruz” demekle yetindi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya’da ‘ortak mücadele’ paneli

SONRAKİ HABER

'Fırat Kalkanı'nda 2 günde 5 asker yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa