25 Kasım 2016 05:31

Almanya’da ‘ortak mücadele’ paneli

Almanya'da Alevi Kültür Merkezi 'Türkiye nereye gidiyor' paneli düzenledi. Konuşmacılardan Arif Koşar, birlik çağrısı yaptı.

Paylaş

Almanya’da Aşağı Saksonya eyaletinde bulunan Winsen Luhe’de Alevi Kültür Merkezi’nin düzenlediği panelde “Türkiye nereye gidiyor” sorusuna yanıt arandı. Panele kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu Program Koordinatörü Arif Koşar ve Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Baykal Aslanboğa konuşmacı olarak  katıldı.

Türkiye’de onlarca radyo ve televizyonun keyfi bir şekilde kapatıldığını belirten Arif Koşar, OHAL ve KHK düzeni ile otoriter, baskıcı ve karanlık bir rejimin kurulduğunu söyledi. Koşar, AKP’yi eleştiren herkesin “milli güvenliği tehdit unsuru” ve “terörist” ilan edildiğini kaydederken, “Meclisteki üçüncü büyük partinin başkanları ve binlerce üyesi tutuklu. Yüzlerce dernek kapatıldı. Grevler, işçi eylemleri yasaklanıyor. Meclis işlevsiz, yargı hükümete bağlı, mevcut Anayasa rafa kaldırılmış durumda” diye konuştu. Faşist bir rejimin adım adım inşa edildiğini ifade eden Koşar, zarar gören herkesin antifaşist, demokratik bir cephede bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

AKP, ALMANYA’DAKİ ALEVİLERİN HAKLARINDAN RAHATSIZ

Alman toplumunun, Türkiye’de yaşananları daha önce Hitler ile yaşadığını belirten Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Baykal Aslanboğa ise ayrı ayrı ezilmemek için farklı görüşte olsalar bile tüm demokratik güçlerin bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti. Aslanboğa, Almanya’da örgütlü Alevi toplumunun diğer kesimlerle aynı haklara sahip olduğunu hatırlatarak AKP Hükümetinin bu durumdan rahatsız olduğunu söyledi. Aynı şekilde toplumun farklı kesimlerinin yan yana durmasının da AKP’yi huzursuz ettiğini belirten Aslanboğa, ortak çalışmanın, bir arada olmanın önemine vurgu yaptı.
Dinleyicilerin sık sık söz aldığı etkinlikte, Almanya’da yaşayan Türkiyeliler arasındaki sosyal ilişkilerin dahi yaratılan kutuplaşma ile zayıfladığına dikkat çekildi. (Hamburg/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy'de iki katlı bina yandı

SONRAKİ HABER

Erdoğan ve Merkez Bankası da doları durduramadı: 3.47 TL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa