25 Kasım 2016 03:40

Çin'deki göçükte hayatını kaybedenlerin sayısı 74'e çıktı

Çin'de dün bir elektrik santralinin inşası sırasında yaşanan iş cinayetinde hayatını kaybedenlerin sayısı 74'e yükseldi.

Paylaş

Çin'in güneyindeki Ciangşi eyaletinde bir elektrik santralinin inşası sırasında platformun çökmesi sonucu oluşan göçükte hayatını kaybeden işçilerin sayısı 74'e ulaştı.

Sputnik'in Şinhua haber ajansından aktardığı haberine göre eyaletin Fıngçıng vilayetinde inşaat halindeki bir elektrik santralinin soğutma kulesi platformunun çökmesi nedeniyle meydana gelen göçükte 74 işçinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kaza sonrası şu ana kadar 68 cesedin kimliklerinin tespit edildiği duyuruldu. Göçükte kimliği teşhis edilenlerin en küçüğünün 23, en büyüğünün ise 53 yaşlarında olduğu kaydedildi. Söz konusu kazada iki kişinin de yaralandığı açıklandı. Fıngçıng Güvenlik İdaresinden yapılan açıklamada ise göçükte mahsur kalan işçilerin kurtarılması için itfaiye ve sağlık ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi. Göçük, Fıngçıng'da dün yerel saatle 07.00 sularında meydana gelmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Av. Özcan Karakoç, Ankara Katliamı duruşmasını değerlendirdi

SONRAKİ HABER

Urfa'da halk elektrik kesintilerini protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...