24 Kasım 2016 17:26

Bursa’da eğitimciler ihraç ve açığa almaları protesto etti

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Bursa İl Müdürlüğü önünde bir araya gelerek eylem düzenledi.

Paylaş

Eğitim-Sen Bursa Şubesi OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile açığa almalar ve ihraçları protesto etti.

24 Kasım Öğretmenle Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Bir araya gelen eğitim emekçileri, “Hukuksuz Bir Şekilde İhraç Edilen Öğretmenler Derhal Görevlerine İade Edilsin” pankartı açtı.

Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Cihat Uygur; “Her 24 Kasım’da, eğitim emekçilerinin gerçek sorunlarını görmezden gelenlerin artık ezberlediğimiz cümleler kurarak öğretmenliğin çok kutsal ve onurlu bir meslek olduğundan söz etmesi, hepimizi ciddi anlamda rahatsız etmektedir” dedi.

“Eğitimin ve öğretmenlerin gerçek sorunlarını çözmek yerine ısrarla görmezden gelenlerin bildik nutuklarını daha fazla dinlemek istemiyoruz” diyen Uygur sözlerine şöyle devam etti: “Siyasi iktidar aylardır on binlerce öğretmenin eğitim ve bilim emekçisinin işine, ekmeğine, çalışma hakkına ve geleceğine yönelik hukuk dışı adımlar atmaktadır. Bir tarafta OHAL KHK’ları ile öğretmenler hukuksuz bir şekilde işten atılırken, sendikal faaliyetleri nedeniyle açığa alınırken, diğer taraftan sözleşmeli öğretmenlik ile güvencesiz istihdamın yaygınlaşması sonucunda mesleğimiz ve geleceğimiz resmen ipotek altına alınmıştır. Eğitimde yaşanan ihraçlar ve açığa alma uygulamaları sonucunda en az 1,5 milyon öğrencinin eğitim-öğretim hakkı bizzat Hükümet-MEB işbirliği ilen fiilen engellenmiştir. Tüm eğitim ve bilim emekçilerini işimiz, mesleğimiz, iş güvencemiz ve geleceğimiz için dayanışmaya ve birlikte mücadeleye davet ediyoruz” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BM işkence raportörü Türkiye’ye geliyor

SONRAKİ HABER

Ceyhan Cezaevinde darp iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...