24 Kasım 2016 14:00

Eğitim Sen Sivas Şube Başkanı: Mesleğimiz ipotek altında

Sivas'ta Eğitim Sen 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Paylaş

Eğitim Sen Sivas Şubesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yapılan basın açıklamasında, “12 Eylül darbecileri 3 bin 700 öğretmeni ihraç etti, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ihraç edilen öğretmen sayısı ise 30 bini aştı” dedi.

Şube Başkanı Önder Doğan tarafından açıklamada 24 Kasım tarihinin 12 Eylül sonrasında darbeciler tarafından ilan edilmiş olduğunu, bu günün tamamen göstermelik törenler ve söylemler eşliğinde kutlandığı vurgulandı. 
Doğan, “Siyasi iktidar, aylardır on binlerce öğretmenin, eğitim ve bilim emekçisinin işine, ekmeğine, çalışma hakkına ve geleceğine yönelik hukuk dışı adımlar atmaktadır. Bir taraftan OHAL KHK’leri ile öğretmenler hukuksuz bir şekilde işten atılırken, sendikal faaliyetleri nedeniyle açığa alınırken, diğer taraftan sözleşmeli öğretmenlik ile güvencesiz istihdamın yaygınlaşması sonucunda mesleğimiz ve geleceğimiz resmen ipotek altına alınmıştır” dedi. 

12 Eylül darbecilerinin 3 bin 700 öğretmeni ihraç ettiğini, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ihraç edilen öğretmen sayısının ise 30 bini aştığını ifade eden Doğan, “Sendikal faaliyetleri nedeniyle 10 bine yakın Eğitim Sen üyesi 76 gündür açıktadır ve göreve dönmeyi beklemektedir. Sendikal eylem yapan öğretmenleri ‘eğitim hakkını ihlal ettikleri’ gerekçesiyle açığa alanlar, öğretmenleri 76 gün okullarından ve öğrencilerinden kopararak öğrencilerin eğitim-öğretim hakkını engellemektedir. Evrensel hukuk ilkeleri çerçevesinde hareket etmek yerine, meclisi devre dışı bırakarak OHAL’i kendi hukuksuzluklarına kalkan yapanlar, ülkeyi kendi siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda yeniden inşa etme sürecinde karşılarında duracak hiç bir örgütlü güç istememekte, darbe fırsatçılığı yaparak hareket etmektedir” diye konuştu. 

Doğan konuşmasına şu sözlerle son verdi: “Tüm eğitim ve bilim emekçilerini işimiz, mesleğimiz, iş güvencemiz ve geleceğimiz için dayanışmaya ve birlikte mücadeleye davet ediyoruz.” (Sivas/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Yurttaştan yurttaşa bir çağrı: Benim de İtirazım Var

SONRAKİ HABER

HDP'li vekillerin danışmanları 14 gün sonra serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa