24 Kasım 2016 10:58

Kuirfest bu yıl ücretsiz

Pembe Hayat KuirFest, seyircileriyle buluşmak için geri sayıma başladı.

Paylaş

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Pembe Hayat KuirFest, seyircileriyle buluşmak için geri sayıma başladı. Bu yıl festivalin takipçilerine sürprizi ise, tüm gösterimlerin ücretsiz olarak gerçekleşecek olması. KuirFest, kuir kültürü yaygınlaştırmak ve toplumsal dayanışmayı genişletmek adına festival film ve etkinliklerini seyircisiyle ücretsiz olarak buluşturacak.

Altıncı kez gerçekleşecek olan KuirFest, 12-19 Ocak tarihleri arasında Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Alman Kültür Merkezi’nde, 27-29 Ocak tarihleri arasında ise İstanbul’da Pera Müzesi’nde takipçileriyle bir araya gelecek.

Pembe Hayat KuirFest, altıncı yılında da başta sinema olmak üzere, edebiyat, müzik performans ve video gibi pek çok türü bir araya getiriyor. Festival programında dünyanın dört bir yanından kuir yapımlar yer alıyor. Festival’in değişmeyen bölümlerinden ‘Gökkuşağının Altında’ dünyanın farklı ülkelerinden kurmaca uzun metrajlara yer verirken, ‘Kuir Belgeseller’ bölümünde ise yine geçtiğimiz yıl öne çıkan belgeseller bulunuyor. Festival programına geçen yıl dâhil olan ‘Kuir Kısalar Yarışması’ 6. KuirFest’te de büyüyerek devam ediyor. Programda ayrıca kuir sinema tarihinden kült yapımlar, Türkiye’den güncel örnekler ve tematik kısa seçkileri yer almaya devam edecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Hasan Cemal hakim karşısına çıktı

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı’na hakaret davası ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...