26 Mayıs 2012 03:20

BES Genel Kurulu toplandı

Büro Emekçileri Sendikası (BES) 6. Olağan Genel Kurulu başladı. Açılışta konuşan ve iki dönemdir genel başkanlık görevini yürüten Osman Biçer, AKP Hükümetinin güvencesiz ve eğitimsiz bir toplum yaratmaya çalıştığını, buna karşılık sınıf mücadelesinin önemli olduğunu söyledi.BES’i

BES Genel Kurulu toplandı
Paylaş

BES’in üç gün sürecek olan Genel Kurul’u dün İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Genel Merkezinde başladı. Genel Kurul’a katılım yoğundu. Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, BDP Van  Milletvekili Nazmi Gür, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Haydar İlker konuklar arasındaydı.

YAŞAMINI YİTİRENLER UNUTULMADI

Genel Kurul’un yapıldığı salonda, emek mücadelesinde hayatını kaybedenler unutulmadı. Yakın zamanda hayatını kaybeden KESK Kadın Sekreteri Sevgi Göyçe, BES Adliye İşyeri temsilcisi olan ve kızının eski sevgilisi tarafından katledilerek, son dönemde artan kadın cinayetlerinden birine kurban giden Nejla Yıldız, Gıyasettin Aslan ve Zelal Azizoğlu da salonda fotoğrafları ile birlikte yer aldı. Tüm konuşmacılar da sözlerine hayatını kaybeden mücadele arkadaşlarını anarak başladılar.

Diğer taraftan sendikal mücadelede önemli bir yeri olan ve 8 Mart’ta yürüttükleri faaliyetlerden ötürü geçtiğimiz 8 Mart öncesi tutuklanan KESK’li kadın sendikacılara da konuşmalarda ve salondaki pankartlarla selam yollandı. Salonda, “KESK’li tutsaklar onurumuzdur”, “Cinsel, ulusal, sınıfsal sömürüye son”, “Yaşasın emekçilerin birliği, halkların kardeşliği” pankartları yer aldı.

Sendikal mücadelede yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından genel kurulda,  işçi sınıfının mücadele tarihinden günümüzde AKP hükümetinin katliamları ve emekçilere dönük saldırıları ile emekçilerin mücadelesinin yer aldığı sinevizyon gösterildi. Divan başkanlığına oy çokluğu ile Özgür Bozdoğan getirilirken, üyeliklerde ise Nevin Kaplan, Naki Yaşar ve Muarrem Onay yer aldı.

‘AKP 12 EYLÜL İLE HESAPLAŞAMAZ’

Açılışta konuşan Genel Başkan Osman Biçer, AKP hükümetinin 12 Eylül rejimi ile hesaplaşma iddiasında olduğunu fakat ülkedeki tüm muhalif güçleri, sendikacıları, gazetecileri, öğrencileri ve milletvekillerini cezaevine doldurarak susturmaya çalıştığını ifade etti.

Biçer, AKP hükümetinin, oluşturduğu hegemonya ile tüm toplumu aşağıdan yukarıya dönüştürmeyi hedeflediğini ifade etti. Biçer, bu dönüşümün ise işçi çocuklarının en fazla taşeron firmalarda çalışacağı, memur çocuklarının ise yine en çok sözleşmeli personel olabileceği bir şekilde olduğunun altını çizerek, “Bunu da 4+ 4+ 4 yasası ile yapmaya çalışıyorlar” dedi. Biçer, sınıfsız bir toplumun ancak ve ancak işçi sınıfı ideolojisinin iktidar olmasıyla mümkün olabileceğini belirtti. (Ankara/EVRENSEL)


GÜRKAN: GREV KAMU EMEKÇİLERİNİN BAŞARISIDIR EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan da kamu emekçilerinin 23 Mayıs grevini değerlendirdi.  Gürkan grev için, “Grev, yarattığı etki açısından kamu emekçilerinin başarısıdır” yorumunu yaptı. 8 Mart, 21 Mart, 1 Mayıs’a dikkat çeken Gürkan sonrasında yapılan 23 Mayıs grevinin toplumsal kesimlerin işçi ve emekçilerin mücadele azminin ve isteğinin ortaya konması açısından önemli katılımın olduğu eylemler olduğunu belirtti. Gürkan, Kürt sorununda ise sadece Roboski Katliamı ele alındığında bile, hükümetin soruşturma eksikliği ile dil ve üslubunun Kürt sorununda nasıl bir yol izleneceğini ortaya koyduğunu belirtti. Emek mücadelesinin demokrasi mücadelesinden bağımsız olamayacağının altını çizen Gürkan, son dönemde Halkların Demokratik Kongresinin (HDK) ezilen kesimler açısından birlik ve ittifak cephesi olma umudunu yeşerttiğinin altını çizdi. ÖDP Genel Başkan Yardıamcısı Haydar İlker de, son 10 yılda AKP Hükümetinin ülkeyi muhafazakarlaştırmak ve sermaye politikalarına alet etmek konusunda büyük adımlar attığını ifade etti. İlker, buna karşılık emekçilerin mücadelelerinin kazanımlarla sonuçlandığını, ek ödeme kazanımının da bunlardan biri olduğunu söyledi. 6. Olağan Genel Kurul, KESK’e bağlı sendika başkanlarının konuşmaları ile devam etti. Kurul, bugün delege konuşmalarıyla, yarın da seçimlerle sürecek. Seçimlerde listelerin ise bugün belirlenmesi bekleniyor.

ÖNCEKİ HABER

'Sınavları boykot edelim'

SONRAKİ HABER

Fakültede engizisyon adaleti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...