24 Kasım 2016 10:47

İzmir Barosu: Her üç kadından biri şiddet görüyor

İzmir Barosu Kadın Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi 25 Kasım’a ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

İzmir Barosu Kadın Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele günü dolayısıyla adliye binası baro birimde basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan İzmir Barosu Kadın Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi Başkanı Nuriye Kadan, kadına yönelik şiddetin kamusal veya özel yaşamda, kadınlara fiziksel, cinsel ve psikolojik acı çektirmek olduğunu ifade ederek, bunun insan hakkı ihlali olduğunu söyledi.

2016 yılı başından şu ana kadar 238 kadının öldürüldüğünü hatırlatan Kadan, “Şiddete maruz kalan kadın sayısı hakkında net bir bilgiye ulaşmak bile mümkün değil. Her üç kadından birinin yaşı kaç olursa olsun şiddet gördüğü bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış durumda” dedi.

Kadına yönelik şiddetin ortadan kalkması için; kadına yönelik ayrımcılığı besleyen ve destekleyen politikaların ortadan kalkması gerektiğini söyleyen Kadan, “Kadına yönelik şiddetle mücadele 25 Kasım’la sınırlı değil, sürekli olmalıdır. Hukuktan aldığımız güçle kadına yönelik şiddete karşı mücadelemizde demokrasiye, hukuka ve temel hak ve özgürlüklere sonuna kadar sahip çıkacağız" dedi. (İzmir/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP İBB Meclis üyesinden Roma Parkı soruları

SONRAKİ HABER

Şirvan'da 8. işçinin cenazesine ulaşıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa