24 Kasım 2016 10:01

Türker: Fikir özgürlüğünü savunan bir eyleme destek verdim

Gazeteci Yıldırım Türken, Özgür Gündem’le dayanışma için yapılan nöbetçi genel Yayın yönetmenliği eylemi kapsamında hakim karşısına çıktı.

Paylaş

Kapatılan Özgür Gündem gazetesiyle dayanışma amacıyla yapılan nöbetçi genel yayın yönetmenliği eylemine katıldığı için yargılanan Gazeteci Yıldırım Türker hakim karşısına çıktı.

Türker ve tutuklu bulunan Özgür Gündem Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya'nın yargılandığı davaya Çağlayan’daki İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Kimlik tespitleriyle başlayan duruşmada ifade veren Gazeteci Yıldırım Türker, “Bu bir dayanışma eylemidir. Simgesel bir eylemdir. Fikir özgürlüğünü savunan bir eyleme katıldım. Ne kadar rahatsız edici olursa olsun, ben bütün fikirlerin özgürce söylenmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz basın emekçileri olarak bunu bir borç bildik ve yaptık” dedi.

Mahkeme heyeti Türker’e gazete yayımlanan bazı haberleri sordu. Türker, “İçerikle ilgili diyeceğim bir şey yoktur” dedi.

Duruşmada Özgür Gündem Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya'ya ise gazetenin içeriğinde yer alan yazıları sordu. Kızılkaya önce ki duruşmada verdiği beyanı tekrar ettiğini söyledi.

İfade işlemlerinin ardından dava 14 Şubat 2017’ye ertelendi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İHD'den Bölge'de kadına yönelik hak ihlalleri raporu

SONRAKİ HABER

‘Cezaevindekilerin eğitim hakkı engellenemez’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...