24 Kasım 2016 09:47

CHP'den kamuda cadı avına tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: Beklemenin anlamı yok, birlikte mücadele zamanı.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, OHAL kapsamında yayınlanan KHK'ler ile ihraç edilen kamu çalışanlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Merkezinde gerçekleşen toplantıya Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, 677 sayılı KHK ile görevine son verilen BES Genel Başkanı Fikret Aslan, 675 sayılı KHK ile ihraç edilen KESK MYK üyesi Gülistan Atasoy ile ihraç edilen KESK üyeleri de katıldı.

12 EYLÜL TÖB-DER’İ, AKP DE KESK’İ HEDEF ALDI

Toplantıda konuşan Ağbaba, 12 Mart darbesinin TÖS'ü, 12 Eylül darbesinin TÖB-DER'i kapattığını belirterek, AKP iktidarının da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hedefine KESK'i ve Eğitim Sen'i aldığını söyledi. Ağbaba, “Eğer FETÖ darbeyi gerçekleştirse ertesi gün yapacağı ilk iş laik, demokratik eğitim mücadelesi veren Eğitim Sen'i kapatmak olurdu, Fethullah'ın silahla yapamadığını AKP, KHK ile yapmaya çalışıyor” dedi. Gerçekleşen tasfiyenin bütün muhalif kesimlere yöneldiğine dikkat çeken Ağbaba, AKP'nin kendisine muhalif herkesi kamudan tasfiye etmeyi amaçladığını dile getirdi.

EKMEĞİNİ ELİNDEN ALIP TESLİM ALMAK İSTİYORLAR

Ağbaba, Başkanlık sistemi için yol temizliği yapıldığını belirterek “Son dönemde atılanlara baktığımızda Alevi, Solcu, Atatürkçü bugüne kadar FETÖ ile mücadele etmiş, bedel ödemiş kim varsa hedefte. Cumhurbaşkanının diploma tartışmasına ilişkin sosyal medyada beğen butonuna bastığı için işten atılıyor insanlar. İstihbarat Teşkilatı Cumhurbaşkanına hakareti görüyor ancak ülkeye gerçekleştirilmek istenen darbeyi görmüyor” dedi. Artık beklemenin bir anlamı olmadığını kaydeden Ağbaba, “Buradan birlikte mücadele çağrısı yapıyoruz. Artık hep birlikte mücadele etmenin zamanıdır. Bu mücadelede beraberiz” dedi.

‘DEMOKRASİ VE BARIŞ İSTEDİĞİMİZ İÇİN İHRAÇ EDİLDİK’

Ağbaba'nın ardından söz alan ve son yayınlanan 677 sayılı KHK ile ihraç edilen BES Genel Başkanı Fikret Aslan, son yayınlanan KHK ile sendikalarının 97 yönetici ve üyesinin ihraç edildiğini söyledi. Savaşa karşı barış savundukları, emek, demokrasi ve laik Türkiye mücadelesi verdikleri için ihraç edildiklerini söyleyen Aslan, “Biz inanıyoruz ki savaş isteyenler değil, barış güçleri galip gelecek. Emek, barış, demokrasi güçleri olarak yan yana bir cephe olmak zorundayız. Kazanan biz olacağız” dedi.

'HİÇBİR SOMUT BELGE YOK'

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ise bugüne kadar antidemokratik bütün yönelimlerin ve darbelerin karşısında olan KESK ve bağlı sendikaların hedefe konulduğunu söyleyerek, “Eğitim Sen bugüne kadar demokrasi, bilim, akıl, aydınlanma, kamusal eğitimden yana taraf olmuş bir sendikadır. Hedef olma gerekçemiz bu” dedi. Toplumda sendikalarına yönelik farklı bir algı yaratılmak istendiğini kaydeden Karaca, “İhraç edilen ve açığa alınan Eğitim Sen üyelerine ilişkin hiçbir somut belge yok. Ancak sendika olarak bu haksızlığı ispat etmeye çalışıyoruz” dedi. Karaca, barış, kardeşlik değerlerini savunmaya, laik, bilimsel, demokratik eğitimi savunmaya devam edeceklerini söyleyerek, “Tek arkadaşımız bile dışarıda kalmayana dek mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

'ASIL HEDEF İŞ GÜVENCESİ'

675 sayılı KHK ile ihraç edilen KESK MYK üyesi Gülistan Atasoy ise 15 Temmuz darbesiyle mücadele adı altında tüm toplumsal muhalif güçlerle mücadele içerisine girildiğini söyledi. İktidarın 15 Temmuz’u bahane ederek bir taşla beş kuş vurmak istediğini belirten Atasoy, “Asıl hedeflerinde emekçilerin iş güvenceleri var. Bunun için KESK'e saldırıyorlar” dedi. Atasoy, “Mardin Kızıltepe'de öldürülen Uğur Kaymaz'ın belediyede çalışan annesini işten atmak nasıl bir intikam göstergesidir. Nusaybin Belediyesi’nde çalışan ve 1 ay önce ölen birini ihraç etmek nasıl açıklanabilir? Milli güvenlik dedikleri, aslında kendi iktidarlarının güvenlikleri. Ancak mücadeleye devam edeceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İhraçlara SES’ten tepki

SONRAKİ HABER

İHD'den Bölge'de kadına yönelik hak ihlalleri raporu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...