24 Kasım 2016 07:55

Mamaklı kadınlar şiddete ve çocuk istismarına karşı buluştu

Mamak'ta kadınlar "OHAL'de de olsa bu halde de olsa kadınlar susmayacak" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Paylaş

Kız Kardeşim Dayanışma Derneği ve Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında "OHAL'de de olsa bu halde de olsa kadınlar susmayacak" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'in katıldığı söyleşide, hükümetin kadın politikalarına karşı mücadele, dayanışma ve birliktelik vurgusu ön plana çıktı.

Gündemde olan cinsel istismar düzenlemesini ve rıza yaşının 12’ye indirilerek evlilik yaşının düşürülmek istenmesini tartışan kadınlar, istismarcılara af anlamına gelen düzenleme konusunda birlikte hareket eden hükümete nasıl geri adım attırdıklarını konuştular.  Kadınlar, "OHAL sürecinde bir araya gelerek geri adım artırdık” dediler.

Mamak’ta önceki gün gerçekleşen etkinliğin moderatörlüğünü yapan Eğitim Sen 1 No'lu Şube Başkanı Sultan Saygılı, kadına ve beraberinde topluma yapılan baskının adım adım ilerlediğine dikkat çekti. Saygılı, AKP hükümetin kendi toplumusnu yaratmaya çalıştığını bunun karşısında ise herkesi gelecekleri adına haklarına sahip çıkmaya çağırdı.

‘ÇOCUKLARI EĞİTİMDEN UZAKLAŞTIRMAK İSTİYORLAR'

CHP Milletvekili Candan Yüceer de, "kindar ve dindar nesli" yaratmanın yolunun kadınları eve hapsetmekten, çocukları eğitimden uzaklaştırmaktan geçtiğini belirterek, "Hiç birimizin ailesiyle sorunu yok. AKP iktidarının kadın ve çocuklarla sorunu var” dedi. "Ayrımcılığı kadınlara ‘kader' diye yükleyen hükümet, kadının adından bile korkuyor. Çünkü kadının özgür olduğu toplumda gerici politikalarını gerçekleştiremeyeceklerini çok iyi biliyorlar" diyen Yüceer, kadınların çok güçlü olduklarını ve elde ettikleri kazanımların da farkına vardıklarını söyledi. AKP iktidarının kendisine boyun eğmeyen herkesle derdi olduğunu dile getiren Yüceer, "OHAL ve KHK'lerle yüzbinlerce mağdur yarattılar. Gülen Cemaati ile AKP arasında miras kavgası çıktı, faturayı emekçilere, ezilenlere, kadınlara kesmeye çalışıyorlar. Türkiye'yi adım adım Ortadoğululaştırıyorlar" diye konuştu.

‘DAYANIŞALIM, MÜCADELE EDELİM’

OHAL ve KHK'lerden mağdur edilen o kadar insan varken tecavüzcülerin ne zamandan beri mağdur sayıldığını soran Yüceer, "Bu toprakları kendileri için dikensiz gül bahçesi, bizim için cehenneme çevirecekler" dedi. AKP faşizmine karşı toplumun bütün kesimlerinin kişisel çıkarlarını ve sorunlarını bir kenara koyarak yan yana gelmesi gerektiğini dile getiren Yüceer, "Dayanışalım, mücadele edelim, Meclis ve sokak olarak güçlerimizi birleştirelim. Doğmamış çocuklarımızın bile buna ihtiyacı var. Geleceğimizi teslim etmeyelim” çağrısı yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Karadeniz Sahil Yolu’nda kanalizasyon hattı çöktü

SONRAKİ HABER

Beşiktaş gruptan nasıl çıkar?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...