24 Kasım 2016 07:41

Hamburg’da Hayatın Sesi ile dayanışma

Almanya'nın Hamburg kentinde Türkiye'deki basın ve ifade özgürlüğü üzerine basın açıklaması gerçekleştirildi.

Paylaş

Hamburg Eyalet Meclisi’nde yapılan basın toplantısında Türkiye’deki basın ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskılar eleştirildi.

Almanya Sol Parti Eyalet Milletvekili Deniz Çelik’in çağrısı ile gerçekleştirilen toplantıya Sol Parti Grup Eş Başkanı Sabine Boeddinghaus, KHK ile kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu Program Koordinatörü Arif Koşar ve Verdi Medya Bölümü Yönetim Kurulu Üyesi Lothar Degen katıldı.

Toplantıda konuşan Arif Koşar, Türkiye’nin karanlık, otoriter ve baskıcı bir rejime doğru hızla sürüklendiğini ifade etti. Hayatın Sesi Televizyonunun 23 radyo ve televizyonla birlikte kapatıldığını; soruşturma, dava gibi hiçbir hukuki sürecin işletilmediğini söyleyen Koşar, “Kapatma gerekçesi olarak söylenen tek şey milli güvenliği tehdit ettiğimiz iddiası. Türkiye’de hükümeti eleştiren herkes, hükümete göre milli güvenliği tehdit etmekte ve potansiyel terörist olabilmektedir. Hükümet, birçok gazeteyi ekonomik ve siyasi baskı ile kontrol altına aldı, kalan az sayıda gazete kapatılma tehdidi ile karşı karşıya. Bugün Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğü tam anlamıyla rafa kaldırılmış durumdadır” diye konuştu.

EKONOMİK YAPTIRIM GEREKLİ

Türkiye’de yaşanan sürece ilişkin bilgi veren Koşar, “Bugün Türkiye’de OHAL ve KHK düzeni ile Meclis işlevsiz durumda. Yargı tamamen hükümetin kontrolünde. On binlerce kamu emekçisi hukuksuzca ihraç edildi. HDP’li vekiller tutuklanıyor. Türkiye Ortadoğu’nun karanlık rejimlerinden birisi haline geliyor. Buna karşı ülke içinde birlik, dışarıda ise dayanışmaya ihtiyacımız var” dedi.

Sol Parti Eyalet Milletvekili Deniz Çelik de, AKP hükümetinin otoriter baskı politikaları karşısında sadece siyasi yaptırımların değil ekonomik yaptırımların da uygulanması gerektiğini söyledi.

SPD VE CDU İLE GÖRÜŞÜLDÜ

DİDF Hamburg Başkanı Dilan Baran, Başkan Yardımcısı Sinan Özbolat, Sekreter Sedat Kaya ve Hayatın Sesi Televizyonu Program Koordinatörü Arif Koşar’ın bulunduğu heyet eyalet meclisindeki partilerle görüştü. Kazım Abacı ve Sören Schuhmacher’in bulunduğu Sosyal Demokrat Parti (SPD); Carsten Ovens ve Richard Seelmaecker’den oluşan Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) heyetleri ile yapılan görüşmelerde Türkiye’deki televizyon ve gazeteler üzerindeki baskı ortamına dikkat çekildi. Partiler, Türkiye’de yaşananları yakından takip ettiklerini ifade etti. CDU yetkilileri ise Türkiye ile ilişkilerini Aralık ayında yapacakları kongrede değerlendireceklerini, aktarılan bilgileri burada değerlendireceklerini kaydetti. (Hamburg/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Alpay'ın doğum günü için adliye önünde pasta kesildi

SONRAKİ HABER

Karadeniz Sahil Yolu’nda kanalizasyon hattı çöktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa