24 Kasım 2016 07:27

80 gündür ücretsiz çalıştırılan işçiler iş bıraktı

Bilkent Şehir Hastanesi inşaatında çalışan taşeron firma işçileri bir kez daha iş bıraktı.

Paylaş

Bilkent Şehir Hastanesi inşaatında çalışan taşeron firma işçileri bir kez daha iş bıraktı. Türkiye’nin en büyük sağlık kampüslerinden biri olacağı belirtilen ve Yap-İşlet-Devret modeliyle DİA Holding’e yaptırılan inşaatta işçiler 80’i aşkın süredir ücretlerini alamıyor. İşçilerin tepkisi üzerine DİA, taşeron ve alt taşeron firmaların yöneticileri toplantı yapıyor. Üretimi durduran işçiler toplantıdan çıkacak sonucu bekliyor.

Binlerce işçinin çalıştığı şantiyede, taşeron firmalardan Yanmax firması ve firmanın alt taşeronu şirketlerde çalışan işçiler yaklaşık 3 aydır ücretlerini alamıyor. Sigorta primleri de asgari ücret üzerinden eksik yatırılan işçilerden bazıları, bir süredir primlerinin de yatırılmadığını belirtmişlerdi.

Daha önce yaşanan sorun üzerine şantiye yakınındaki Sağlık Bakanlığı birimine yürümek isteyen işçiler, ücretlerinin ödeneceği sözü üzerine eylemlerine son vermişti. Ancak sorunun çözülmemesi üstüne işçiler 14 Kasım günü tekrar iş bırakmıştı. Bunun üzerine alt taşeron, taşeron şirket ve asıl işveren DİA holding topu birbirlerine atmıştı.

Aradan geçen 10 gün içinde ücretleri ödenmeyen işçiler bugün tekrar işbırakarak,DİA Holding’in şantiyedeki ofisi önünde toplandılar. Taşeron firma ve alt taşeron firma yetkililerinin de bu ofise çağrıldığı ve holding yetkilileriyle görüştükleri belirtilirken, işçilerin dışarıda bekleyişi sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’na birkaç kilometre uzakta olmalarına rağmen neredeyse üç aydır ücretlerini alamadıklarını belirten işçiler basının ilgisizliğine de tepkili.

Şantiyenin çevresinde çevik kuvvet polisleri ve TOMA’ların da olduğu belirtiliyor. (Ankara/EVRENSEL)

  

 

ÖNCEKİ HABER

Tahliye karmaşasının nedeni mahkemenin hatası

SONRAKİ HABER

Alpay'ın doğum günü için adliye önünde pasta kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...