23 Kasım 2016 16:57

KESK’lilere yönelik ihraçlar protesto edildi

Çıkarılan 677 sayılı KHK ile KESK üye ve yöneticilerinin açığa alınması, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu tarafından protesto edildi.

Paylaş

677 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile KESK üye ve yöneticilerin açığa alınması Mersin Özgür Çocuk Parkı'nda protesto edildi.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu adına ortak açıklamayı KESK Dönem Sözcüsü Kenan Hazar yaptı. 29 Ekim ve 22 Kasım gecesi çıkarılan KHK'lerle binlerce KESK üyesinin, akademisyen ve kamu emekçinin ihraç edildiğini hatırlatan Hazar “İşimiz, ekmeğimiz, geleceğimiz, diplomalarımız, sendikal haklarımız hukuk tanımaz bir keyfiliğin etkisi altındadır” dedi.

Sendikal eylem ve etkinliklerinin suçmuş gibi gösterilerek idari kararlarla cezalandırılmak istendiklerini vurgulayan Hazar; “Kamu emekçilerinin iş hakları, özlük hakları, emeklilik hakları, sendikal hakları, sahip oldukları güvenceleri bir çırpıda, büyük bir keyfilikle yok sayılıyor. Sendikal eylem ve etkinliklerden dolayı ihraç edilen üyelerimizi işlerine iade edin. Buradan herkesi, parlamentoyu, siyasi partileri, sendikal konfederasyonları uyarıyoruz. Daha fazla izleyip bekleyemeyiz. KHK keskin kılıcının ne zaman bizim başımızı keseceğini beklemek için sıraya giremeyiz. Haklarımız, işimiz ve ekmeğimiz için demokratik mücadelemizi alanlarda yürüteceğiz ve yükselteceğiz” dedi. (Mersin/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

EMİS’in oyunlarına karşı kazanmak için birleşelim

SONRAKİ HABER

Kayserili metal işçileri örgütlülüklerini büyütüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...