23 Kasım 2016 15:03

İnşaat işçileri, 5 katlı inşaatın tepesinde eylem yaptı

Aydın'da yapımı devam eden Vakıflar Genel Müdürlüğü binası inşaatında çalışan ve ücretlerini eksik alan işçiler inşaatın tepesine çıkarak eylem yaptı.

Paylaş

Aydın'da yapımı devam eden Vakıflar Genel Müdürlüğü binasının inşaatında çalışan işçiler bugün saat 12.00 sıralarında eylem yaptı. Yüklenici firmadan 2 aydan bu yana tam maaş alamadıklarını söyleyen 22 işçiden 6'sı binanın üstüne çıktı. İnşaatın tepesindeki işçileri görenler durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine polis, itfaiye ve 112 ekipleri sevk edildi. İşçiler, inşaatta buldukları demir kalıp ve tahta parçalarını aşağı atıp firma yetkililerinin gelmesini istedi. Haklarını alamadıklarını ifade eden işçiler, Vali Ömer Faruk Koçak'tan yardım istedi.

İşçiler adına konuşan Ali Karakuş, şöyle dedi: "Valiliğe giderek şikayetimizi aktardık. 19 Kasım Cuma gününden bu yana maaşlarımızın tamamı yatırılmadığı için çalışmıyoruz. İki aydır, maaşlarımızın sadece asgari tutarı olan 1300 lira yatırılıyor. Geçtiğimiz gün yemeklerimizi de kestiler. Hepimizin derdi iki lokma ekmek. Evimize para gönderemiyoruz, açız mağduruz. Hakkımızı istiyoruz."

İşçiler için Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak devreye girdi. İşçiler adına Vali Ömer Faruk Koçak ile Ali Karakuş'un telefonla görüşmesi sağlandı. Ancak işçiler eylemlerine devam etme kararı aldı.

6 işçi, saat 16.00'da eylemine son verdi. Vali Ömer Faruk Koçak ile görüşmeyi sürdüren işçiler, 4 saat süren eylemi noktaladı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Küçük Gelin’ dizisi Uruguay’ı ayağa kaldırdı

SONRAKİ HABER

'Okur, çetin dönemi öğrensin istedim'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...