23 Kasım 2016 14:12

Antalya’da KHK ile işten atmalar protesto edildi

Antalya’da KHK ile işten atılan akademisyen ve kamu emekçileri ortak bir basın açıklaması yaparak uğradıkları hukuksuzluğa dikkat çekti.

Paylaş

Mahir DOĞAN / Mehmet ZENGÜL
ANTALYA

Antalya’da KHK ile işten atılan akademisyen ve kamu emekçileri Eğitim Sen binasında ortak bir basın açıklaması yaptı.  Açıklamaya görevlerinden uzaklaştırılan Yrd. Doç. Dr. Bülent Şık, Prof. Dr. Erdal Gilgil, Yrd Doç. Dr. Hafize Öztürk Türkmen, Prof Dr. Hüseyin Bağcı, Doç. Dr. Mustafa Cumhur İzgi, Prof. Dr. Nursel Şahin, Yrd. Doç Dr. Suzan Yazıcı, Doç. Dr. Süleyman Ulutürk ve Prof. Dr. Taha Karaman, BES Üyesi Kamu Emekçisi Nihat Akkaya ve Antalya Emek Demokrasi güçleri katıldı.

MAHKEME KARARI OLMADAN İŞTEN ATMAK HUKUKSUZLUKTUR

KESK Antalya Şubeler Platformu adına basın açıklamasını okuyan Kadir Öztürk “AKP iktidarının saldırısı bitmiyor. Her gün yeni bir saldırıyla gözümüzü açıyor, KHK’lerde adımızı arıyoruz. 22 Kasım 677 sayılı KHK ile Akdeniz Üniversitesinde barış bildirisine imza atan tüm akademisyenler maliye ve sağlık emekçisi arkadaşlarımız görevlerinden ihraç edildi” dedi.

Öztürk açıklamasının devamında demokrasiye yaptığı vurguda “Eğer demokrasi nöbetleri yalan değilse, eğer demokrasi için şehit verdiklerini sahiden iddia ediyorlarsa, dünyanın hangi demokratik ülkesinde bir bildiriye imza attılar diye, hiçbir mahkeme kararı olmadan ve hiç bir suç isnat edilmeden ve suç kanıtlanmadan insanlar cezalandırılabilir” diye sordu.

BUGÜN OLSA DAHA AĞIR BİR BİLDİRİYE İMZA ATARDIM

Barış imzacısı akademisyenlerden Prof. Dr. Nursel Şahin, “Bizim OHAL dönemiyle aslında bir ilgimiz yok. Suç işlediğimizi düşünmüyoruz. Biz sadece barış talep etmiştik ve barış için bildiriye imza atmıştık. Ben bir hekimim benim işten atılmam diye bir şey olamaz. Ben ve benim durumumdaki arkadaşlar hayatın her alanında birlikte ve yan yana mücadele edeceğiz. Biz akademisyeniz her yerde bizim geleceğe dair sözlerimiz olacak ve bu sözlerimizi örgütlü bir şekilde söylemeye devam edeceğiz” dedi.
Barış bildirisine imza atan Akademisyenlerden Yrd. Doç. Dr. Suzan Yazılı konuşmasında “Bizlerin imzaladığı bildiriye bizi destekleyen bazı arkadaşlar bile o bildiri sert değil miydi diyorlardı, ben şu andaki görüşüme göre ülkenin içinde bulunduğu durumu gördüğümden bildirinin çok yumuşak bile kaldığını bugün çok daha ağırını imzalayacak durumda olduğumu düşünüyorum. Çok haklıymışız bildiriyi imzalamakta” diye konuştu.

Doç. Dr. Mustafa Cumhur İzgi ise “Şu anki iktidar kendini bir halterci gibi görüyor. Çok güçlü özgüveni olan bir halterci gibi davranıyor elinde bir ağırlık var. Bu ağırlıkla ülkedeki muhalif kesimler, barış isteyenlerdir. Ancak unutmasınlar ki er veya geç kasılma gücü zayıflayacak ve serbest bırakacak. Biz kazanacağız. Üniversitemize döneceğiz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan ‘faiz’ dedi; dolar rekor kırdı

SONRAKİ HABER

Demirtaş'tan mesaj: Bu hukuksuzluk uzun süre devam edemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...