23 Kasım 2016 13:43

KMO Bursa Şubesi Başkanı Uluşahin serbest bırakıldı

Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Uluşahin'in bugün çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Paylaş

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle bir gün önce gözaltına alınan Kimya Mühendisleri Odası (KMO) Bursa Şube Başkanı Ali Uluşahin'in bugün çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

TMMOB Akademik Odalar Salonunda Uluşahin'in gözaltına alınmasını protesto etmek için basın toplantısı düzenledi. Açıklamayı Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart okudu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından "darbe ve darbecilerle ilgisi olmayan ilerici, demokrat kesimler de hedeflenerek muhalif avı yürütüldüğünü" söyleyen İbrahim Mart, "Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı ve Bursa Akademik Odalar Dönem Sözcüsü Ali Uluşahin,  sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, 'darbe girişimini övdüğü ve Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği' iddiasıyla dün sabah 'FETÖ soruşturması' kapsamında gözaltına alınmış,  Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubemizde polislerce arama yapılmış ve suçlamaya ilişkin herhangi bir şeyin bulunmadığı yönünde tutanak tutulmuştur. Geldiğimiz nokta, hükümete muhalif olan tüm güçlerin bertarafı projesidir, sindirmedir, yıldırmadır. Hiçbir muhalif sese tahammül dahi edemeyen egemen güçlerin, iktidarın imkânlarını kullanarak kendisi gibi düşünmeyenleri sindirme politikaları asla kabul edilemez.Siyasi iktidar kendilerinden farklı düşünen her kesimden insanlardan yeni suçlular yaratmaya çalışıyor, onurlu insanları kendi hatalarına ortak etmeye çalışıyor. Bu akıldışı uygulama asla kabul edilemez.Her zaman darbelere ve dikta rejimlerine karşı duran TMMOB üyesi meslektaşlarımıza ve ilerici, demokrat yurttaşlarımıza yönelik bu tutumlara bir son verilmelidir” dedi.

DEMOKRASİ MÜCADELESİNİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Uluşahin, “TMMOB ve bağlı odaların herhangi bir terör suçlamasıyla yan yana gelemeyeceğini, kimden nereden gelirse gelsin tüm darbelere karşı olduklarını  belirterek şöyle devam etti: "Dünden bugüne yaşananların beni üzmesini, yıpratmasını düşünenlere, yıldıracağını düşünenlere bir tane cevabımız olsun, bu dayanışma böyle sürdüğü sürece, bu baskılar bize kamçı olup, bu dayanışma da bizi mutlu eder ancak.Biz yapılmaya çalışılanı biliyoruz, biz benim üzerimden ya da yarın başka bir arkadaşımız üzerinden örgütlü mücadelenin, Bursa muhalefetinin test edilmeye çalışıldığını biliyoruz. Buradaki herkes biliyor ki en olmadık yerden denediler, bizi elbette ki hiçbir terör örgütüyle eşleştiremezler ancak FETÖ'yle PDY'yle hiç ilişkilendiremezler. Biz olsak olsak onların yandaşlarının ve kendilerinin karşılarında durup demokrasi mücadelesi vermeye devam ederiz. Çünkü nerden gelirse gelsin darbelerin, bu yapılanmanın karşısında olduğumuzu defalarca dillendirdik.  Çünkü bizler daima demokrasi, barış mücadelesi verdik, emeğin, emekçinin yanında olduk ve mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz."(Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Proje okul projesine karşı toplanan imzalar MEB’e verilecek

SONRAKİ HABER

THY DO&CO’da 122 işçi işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa