23 Kasım 2016 13:36

Proje okul projesine karşı toplanan imzalar MEB’e verilecek

Proje okul dayatmasına karşı kampanya başlatan veliler topladıkları 20 binin üzerindeki imza ile Ankara’ya gidiyor. 

Paylaş

Proje okullara karşı başlatılan kampanya kapsamında toplanan imzalar, Veliler tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na verilecek. Veliler, imzalarla birlikte talep, beklenti ve endişelerini yarın sabah saat 10.00’da Milli Eğitim Bakanına iletecek. 

Veli, mezun ve öğretmenlerden oluşan “Projeniz Değiliz İnisiyatifi” Sözcüsü Hülya Şen, Türkiye’de mevcut demokratik kazanımların geriye gittiği bir dönemin yaşandığını söyleyerek, bu sürecin en ağır sonuçlarının eğitim sisteminde yaşandığını ifade etti. 

Anaokulundan üniversiteye kadar tek tipçi bir anlayışla eğitimin yeniden dizayn edildiğini belirten Şen, liselerdeki operasyonun “Proje Okul” adı altında yürütüldüğünü söyledi.

Şen, sözlerine şöyle devam etti: “Çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, parasız ve sorgulayan eğitimden yana veliler olarak bizler bu oyundan son derece endişeliyiz. Endişelerimizi Milli Eğitim Bakanlığına iletmek üzere başta İstanbul olmak üzere ülke genelinde imza kampanyası başlattık. Kampanya için sokağa çıktığımızda anladık ki sorun çok daha büyük ve yakıcı boyutta. Halkımızın eğitimle ilgili endişe, talep ve beklentilerini asıl muhatabına iletmek için topladığımız 20 binin üzerinde imza ile Ankara’ya gidiyoruz. Umuyor ve bekliyoruz ki sesimize kulak verilir ve eğitim sistemindeki yanlış uygulamalardan en kısa sürede dönülür. Proje Okul ile ilgili talebimiz yerine getirilse bile mücadele kararlılığımızı sürdüreceğiz. Eğitim sistemine karşı topyekün saldırı durana kadar Ankara’ya bir daha, bir daha gideceğiz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halk müziğinin ustalarından türkü ziyafeti

SONRAKİ HABER

KMO Bursa Şubesi Başkanı Uluşahin serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...