23 Kasım 2016 13:29

DOT’un yeni oyunu: Nefesinizi Nasıl Tutarsınız?

DOT yeni tiyatro sezonunda, İskoçyalı yazar Zinnie Harris’in 'Nefesinizi Nasıl Tutarsınız?' (How To Hold Your Breath) isimli oyununu sahneliyor.

Paylaş

DOT yeni tiyatro sezonunda, İskoçyalı yazar Zinnie Harris’in “Nefesinizi Nasıl Tutarsınız?” (How To Hold Your Breath) isimli oyununu sahneliyor.

Üzerinde dengede durduğumuz ve asla yıkılmaz sandığımız her şey bir anda altımızdan çekilse ne olur? Modern hayatın tanıdık, güvenli sularının bittiği yerde ne başlar? İnsan nereye kadar insan kalabilir? Tam olarak hangi noktada ruhunu şeytana satar?
Müşteri dinamikleri konusunda uzman, Avrupalı genç bir kadın. Romantik ilişkilerinde ısrarla ticarete inanan bir adam. Doğmamış bebeğiyle hesaplaşan bir anne. Hayatın kadim bilgisine hakim, yol gösterici bir kütüphaneci.
Arkalarında modernizm yavaş yavaş yerle bir olurken, iki kadın evlerini geride bırakıp tekinsiz uzaklara doğru mecburi bir yolculuğa çıkıyor.
“Kapitalizm çöküyor. Katı olan her şey buharlaşıyor.”
Murat Daltaban’ın yönetmenliğini yaptığı oyunun kadrosunu Pınar Töre, Köksal Engür, Esra Ruşan, Murat Daltaban,Esin Alpogan, İdil Arkut, Mehmetcan Mincinozlu ve Rami Çakır oluşturuyor.
“Nefesinizi Nasıl Tutarsınız?” (How ToHoldYourBreath), Zinnie Harris tarafından Londra’nın en önemli çağdaş tiyatrosu olan Royal Court için yazılmış ve ilk olarak 2015’de RoyalCourt’tasahnelendi.
“Nefesinizi Nasıl Tutarsınız?” adlı oyunu 23-30 Aralık ve 5-28 Ocak arasında Dotkanyan’da izleyebilirsiniz. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Soma katliamı için patron Alp Gürkan’a da dava açıldı

SONRAKİ HABER

Halk müziğinin ustalarından türkü ziyafeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...