23 Kasım 2016 12:28

Başbakanın arkasındaki bayrak ‘örgüt propagandası’ymış

Federe Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağının bulunduğu tişört örgüt propagandası sayıldı.

Paylaş

‘Kürdistan’ yazılı Federe Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağı armalı tişörtler Diyarbakır’da örgüt propagandası sayıldı. Aynı bayrak bugün Federe Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani’yle görüşen Başbakan Binali Yıldırım’ın arkasında da bulunuyordu.

‘Kürdistan’ yazılı tişört giydiği için hakkında 10 ay hapis cezası verilen üniversite öğrencisi Mazlum Kalaba hakkında gerekçeli kararını açıklayan mahkeme, tişörtteki yazı ve bayrak ile ‘örgüt propagandası yapıldığını’ savundu.

Diyarbakır’da Yurtsever Gençlik Dergisi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Muhammet Yusuf Keskin’in beraat ettiği, Mazlum Kalaba adlı üniversite öğrencisi hakkında ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle ‘örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla 10 hapis cezası verilen davada, gerekçeli karar açıklandı.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 12 Ekim’de görülen duruşmanın gerekçeli kararında, Kalaba’nın giydiği, üzerinde Federe Kürdistan Yönetimi’ne ait bayrağın bulunduğu ‘Kürdistan’ yazılı tişört ile çektiği fotoğrafı Facebook'ta paylaşması ‘örgüt propagandası’ suçuna delil olarak gösterildi.

Karar nedeniyle Kalaba’nın avukatı, bir üst mahkeme olan 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulunacak. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu KESK’li kadınlara dayanışma kartı gönderildi

SONRAKİ HABER

İhraç edilen memur: Emeğin yanında yer almaya devam edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...