23 Kasım 2016 11:56

İhraç edilen SES üyesi için hastane önünde eylem

Kayseri'de KHK ile ihraç edilen SES Şube Başkanı Orhan Karakaya'nın ihraç edilmesi protesto edildi.

Paylaş

Kayseri’de KESK’e bağlı SES Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya’nın OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararaname (KHK) ile ihraç edilmesi hastane önünde yapılan eylemde protesto edildi.

Kayseri  Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan Orhan Karakaya OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile mesleğinden ihraç edildi. Uygulamaya tepki göstermek amacıyla hastane önünde bir araya gelen ve aralarında EMEP, CHP, HDP, BHH, Eğit-Der, HAGED, Kırkısrak Derneği, Hacı Bektaşı Veli Derneği, KESK bileşenleri, DİSK Bölge Temsilciliği, Organize Sanayiden işçiler ve üniversite öğrencilerinin de bulunduğu demokrasi güçleri yoğun katılımla basın açıklaması yaptı.

‘YANLIŞ UYGULAMALARI ORTAYA ÇIKARTTIĞIM İÇİN Mİ İHRAÇ ETTİNİZ?’

İhraç edilen SES Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya , ihraç gerekçesinin hâlâ kendisine bildirmediğini belirterek, “Daha 10-15 gün önce burada bir açıklama yapmıştım. Hastanemizdeki yanlış uygulamaları, hastalarımızı düşünmesi gereken idarecilerin kendilerini düşündüklerini belirtmiştim. Hastalara bodrum katta muayene olmayı layık gören hastane yönetimi, poliklinikleri bodrum katlara taşırken, boşaltılan polikliniği de kendilerine makam odası yaptıklarını söylemiştim. Bu yanlış uygulamaları ortaya çıkarttığım için mi ihraç ettiniz?” diye sordu. 

Karakaya, hastane yönetimine seslenerek, “Daha önce hastanemizin Ortopedi servisinde yapılan usulsüz ameliyatlar nedeniyle hastanemizin, vergilerimizin  soyulduğunu, zarara uğratıldığını bazı doktorların da haksız kazanç sağladığını söylemiştim. Bu uygulamalar  aynen devam ediyor. Hastane idaresi göz yumuyor.Ortopedi servisinde yapılan bu usulsüz ameliyatlarda kullanılan ortez-protez malzemelerin de darbeci denen FETÖ örgütüne yakın bir firmadan temin edildiğine dair bilgilerin olduğu da söyleniyor. Asıl ihraç edilmesi gerekenler bu uygulamalara göz yumanlar, bu uygulamaları gerçekleştirenler değil midir? Hastane yönetimi, başhekimi bu yaşanan usulsüzlükler için neden engellemiyor? Bu soruları önce halkın takdirine, sonra da hastane yönetimine bırakıyorum” şeklinde konuştu.

Karakaya sözlerine şöyle devam etti: “Bizleri ihraç etmekle darbeyle hesaplaştığını zannedenler, darbe girişiminin siyasi ayağı olan bakan, milletvekili, cemaatlere çalışan, arsa tahsis eden, her türlü kolaylığı sağlayan belediye başkanları ayağının niçin ortaya çıkarılmadığını soruyorum. Adil, tarafsız yargılama yapılmadan, sadece memur konumunda olan yüz binlerce insanı sorgusuz sualsiz görevden atarak, açığa alarak, ihraç ederek darbe ve darbecilerle hesaplaşmanın olamayacağını dile getirmiştim ve tekrar dile getiriyorum.”

‘ADIMIN HASTANE YÖNETİMİ TARAFINDAN BİLDİRİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM’

Karakaya son olarak niçin ihraç edildiğini bilmediğini belirterek , “Aslında ben niçin atıldığımı ihraç edildiğimi tahmin ediyorum. Adil, tarafsız, hastaları düşünen bir hastane idaresi, yöneticisi istediğim  için. Hastanemizde yaşanan her türlü usulsüzlüğü,yanlış uygulamayı idareye bildirdiğim, basın ve kamuoyu ile paylaştığım için. Eylemler, basın açıklamaları yaparak bunları dile getirdiğim için işimden atıldım. Bir de halkımızın daha iyi sağlık hizmeti alması için, sağlık hakkının parasız olması için, hastanelerimizin özelleştirilmemesi için, iş güvencemizin kaldırılmaması için. Daha fazla demokrasi,daha fazla özgürlük istedim,istedik. Bizi yönetenler için bunlardan daha büyük bir gerekçe olamayacağını biliyoruz. Bunları dile getirdiğimiz, bunları istediğimiz için ihraç edildiğimi biliyorum, adımın da hastane idaresi tarafından bildirildiğini düşünüyorum” dedi. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özgürlükçü Hukukçular Platformu kuruldu

SONRAKİ HABER

'Balyoz Kumpası' davası: Baransu'nun tutukluluğuna devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...