23 Kasım 2016 11:57

Özgürlükçü Hukukçular Platformu kuruldu

KHK ile kapatılan ÖHD ve MHD, hukuksal çalışmalarına ‘Özgürlükçü Hukukçular Platformu’ adı altında devam edeceklerini duyurdu.

Paylaş

İçişleri Bakanlığı'nın faaliyetlerini durdurduğu daha sonra Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) üyesi avukatlar, hukuksal mücadelelerini ‘Özgürlükçü Hukukçular Platformu’ adıyla yürüteceklerini duyurdu.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle:
“Sarayın kendi kararlarını fiilen dayattığı, faşizmin meşru kılıfı ve yegâne aracı haline getirilen OHAL kanunu kapsamında tüm demokratik taleplerin bastırıldığı bu süreçte, direnme ve muhalefetin tüm meşru araçları bir bir yok edilmek istenmektedir. Demokratik topluma dayatılan hukuki mesnetten yoksun OHAL Kanunu kapsamında ilkin dernek faaliyetlerimiz durdurulmuş akabinde çıkarılan KHK ile derneklerimiz kapatılmıştır.

Tüm bu yaşanılanlar ve yaşatılanlar karşısında hukuksal düzlemde ne tanımlayabileceğimiz bir hal ne de ölçebileceğimiz bir sınır kalmıştır. Geçmiş birçok dönemi aşan bu siyasi ve toplumsal kırım sürecinde, bizler özgürlükçü demokratik hukuk mücadelemizin binalar ile sınırlanamayacağını, zulme karşı alanlarda, adliyelerde, zindanlarda kısacası yaşamın her alanında halklarımızın, ezilenlerin avukatlığını yapmaya devam edeceğimizi, dikta rejiminin mühürlerini tanımadığımızı deklare etmiştik. Bizler Özgürlükçü Hukukçular ve Mezopotamyalı Hukukçular olarak halkların özgürlük, demokrasi ve eşitlik mücadelesinde, ezilenlerin hak arama mücadelesinde aynı kararlılık ve irade ile halklarımızın avukatlığını yapmaya devam edeceğiz.

Türkiye ve Kürdistan’da özgürlükçü hukuk mücadelesi yürüten Özgürlükçü Hukukçular Derneği ve Mezopotamya Hukukçular Derneğinin birleşme ve tek çatı altında demokratik hukuk mücadelesi yürütme kararı aldığı bir süreçte her iki derneğimizin de kurumları kapatılarak şube binalarına mühürler vuruldu. Örgütlü irademizin güçlenmesini ‘yasal’ zorbalık ile engelleyenlere cevabımız açıktır. Zorba yöntemler ve yasal zor ile örgütlü irademizi sindirmeye çalışan ‘vurduk kilidi gitti’ anlayışına boyun eğmeyeceğiz. Adalet ve hakikat mücadelesi tarih boyunca kendini totaliter engellere direnerek var kılmıştır.

OHAL’de ve her halde tüm meslektaşlarımızı yaşam sevincimiz ve moralimizle, özgürlük coşkumuzla bu hattı güçlendirmeye, Özgürlükçü Hukukçular Platformu’na katılmaya ve dayanışmaya davet ediyoruz.” (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Barzani, Türkiye'de temaslarda bulunuyor

SONRAKİ HABER

İhraç edilen SES üyesi için hastane önünde eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa