23 Kasım 2016 11:02

Yöresel kıyafetleri nedeniyle yargılanan Sürücü beraat etti

Yöresel kıyafetleri nedeniyle yargılanan HDP Urfa İl Eş Başkanı Ayşe Sürücü, yöresel kıyafetlerini giyerek gittiği mahkemede beraat etti.

Paylaş

Newroz kutlamalarında yöresel kıyafet giydiği için yargılanan HDP Urfa İl Eş Başkanı Ayşe Sürücü, tutuksuz yargılandığı davada tekrar hakim karşısına çıktı. Şanlıurfa Adliyesine yöresel kıyafetlerle gelen Sürücü, beraat etti.

‘ACI VERİCİ BİR DURUM’

Hakim karşısında savunmasını yaptıktan sonra beraat eden Eş Başkan Ayşe Sürücü yaptığı kısa açıklamada, "Üzerimdeki kaftandan (yöresel elbise) dolayı Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifadem alındı. Verdiğim ifade sonucunda beraat ettim. Maalesef kültürümüz olan, geçmişimiz olan, annelerimizin, ninelerimizin giymiş olduğu coğrafyamızda neredeyse bütün kadınların giydiği bir kaftandan dolayı mahkemelik olmak bir kadın olarak bizim için çok acı verici bir durum” dedi.

‘BERAAT ETMEK SEVİNDİRİCİ’

Beraat etmesinin sevindirici olduğunu söyleyen Sürücü, “Umarım bu beraat eş genel başkanlarımız başta olmak üzere milletvekillerimiz ve şu anda düşünce suçlarından dolayı cezaevlerinde olan binlerce insanımızın özgürleşmesine de vesile olur. Bu çerçevede bir kaftanın soruşturmalık olması trajikomik bir durumdu. Bu kıyafet bizim kültürümüzdür, bizim onurumuzdur, atalarımızdan bu güne kadar gelmiştir. Biz bunu dün giydik, bugün de giyiyoruz yarın da giyeceğiz” diye konuştu. (Urfa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kolombiya'da barış bu kez referanduma bırakılmayacak

SONRAKİ HABER

Cumhuriyet Vakfının kritik davası yarın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...